News

Ce a pățit un bărbat din Ploiești care și-a închiriat apartamentul unei familii cu doi copii. A rămas fără cuvinte când a intrat în casă

Un ploieștean care a primit în chirie o familie cu doi copii s-a trezit cu apartamentul distrus și cu pagubă de mii de lei.
11.03.2023 | 13:17
Ce a patit un barbat din Ploiesti care sia inchiriat apartamentul unei familii cu doi copii A ramas fara cuvinte cand a intrat in casa
Proprietarul încearcă să-și recupereze pagubele în instanță Sursa foto: Observatorul Prahovean / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bărbatul încearcă acum să-și recupereze paguba în instanță întrucât foștii chiriași refuză să plătească atât obiectele pe care le-au distrus, cât șu utilitățile pe care nu le-au mai plătit de luni bune.

Ce a pățit un bărbat din Ploiești care și-a închiriat apartamentul unei familii cu doi copii

Păgubitul, Marian Moise, are un apartament în cartierul 9 Mai din Ploiești pe care îl oferă spre închiriere. În aprilie 2022 a acceptat să închirieze locuința unei familii tinere cu doi copii. La nici un an distanță, bărbatul s-a trezit cu locuința distrusă și datorii de mii de lei la întreținere și utilități.

ADVERTISEMENT

Potrivit proprietarului, chiriașii au acumulat datorii la întreținere și utilități în valoare de mii de lei și au distrus mai multe bunuri din apartament printre care se numără electronice, uși, dar și obiecte de mobilier, relatează publicația locală Observatorul Prahovean.

De asemenea, vecinii tânărului cuplu susțin că din apartamentul acestora se auzeau frecvent certuri și că, în vara anului trecut, polițiștii au emis și un ordin de restricție împotriva bărbatului care și-ar fi agresat și amenințat partenera.

ADVERTISEMENT

În plus, a mai declarat proprietarul, chiriașii refuză sa plătească pagubele și preferă sa ajungă în instanță, mizând pe faptul ca procesul se poate întinde și pe câțiva ani.

Pagube de până la 13.000 de lei

„În momentul de față am un apartament care este în proporție de 80% distrus. Atât apartamentul, cât și tot ce înseamnă mobilier. Am închiriat în luna aprilie a anului trecut apartamentul unor tineri din Ploiești cu copii. Am crezut că sunt oameni niște oameni cât de cât OK. Nu i-am deranjat niciodată, dar se pare că am făcut o alegere proastă.

ADVERTISEMENT

În luna august a anului trecut am înțeles că a fost un incident între ei, în urma căruia soțul a fost recalcitrant și violent și a spart bunuri prin casă, s-au bătut și chiar Poliția i-a dat o interdicție de a se apropia de soția lui […]. În această perioadă nu am reușit să intru în apartament niciodată pentru că atunci când am cerut să vin mi-au spus că nu sunt acasă.

În ultimele patru luni au rămas restanți la întreținere, iar energia electrică este neplătită din luna mai și cablul TV,.. Le-am făcut somații ca să-mi elibereze apartamentul, să încheiem contractul pe cale amiabilă, iar când am venit pe 7 martie am constatat că apartamentul este distrus. Paguba se ridică, la prima estimare la peste 12-13.000 RON”, a declarat Marian Moise pentru publicația prahoveană.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, proprietarul a sesizat vineri organele de cercetare penală. Bărbatul vrea să tragă și un semnal de alarmă pentru alți proprietari cu privire la situația în care ar putea ajunge cu bunurile pe care le închiriază.

Jurnaliștii publicației citate au contactat familia acuzată de distrugerea apartamentului situat în zona de Vest a municipiului. ”Deși Andrei Ț., chiriașul acuzat de neplata facturilor și stricăciuni, a stabilit o întâlnire cu reporterul Observatorul Prahovean vineri la ora 16.00, acesta nu s-a prezentat pentru a-și expune punctul de vedere, iar ulterior nu a mai răspuns la telefon”, precizează publicația.

ADVERTISEMENT