News

Ce a pățit un bărbat în trenul Mangalia – Suceava! Câți bani i s-au tras de pe card după ce i s-a furat portofelul

Ce a pățit un bărbat în trenul care lega Mangalia de Suceava și ce pagubă serioasă a raportat la poliție
04.09.2021 | 11:53
Ce a patit un barbat in trenul Mangalia  Suceava Cati bani i sau tras de pe card dupa ce i sa furat portofelul
ADVERTISEMENT

A fost o vacanță plină de peripeții pentru un bărbat care a plecat de la Mangalia la Suceava cu trenul în data de 13 august. Concediul nu s-a terminat prea bine mai ales când a observat că a rămas fără portofel.

Acestuia i-au fost furate mai multe documente, dar și un card bancar. Nu mică i-a fost mirarea când a ajuns acasă și a descoperit că a retras o mică avere de la bancomatele din Medgidia.

ADVERTISEMENT

Ce a pățit un turist în trenul Mangalia – Suceava!

Omul nu a mai stat o clipă pe gânduri și a alertat autoritățile. Acesta a pus mâna pe telefon și a sunat la numărul unic de urgenţă 112 spunând că nu el este cel care a scos suma.

A povestit operatorilor tot ce s-a întâmplat, iar poliţiştii de la Transporturi au deschis o anchetă. Așa au descoperit oamenii legii că portofelul turistului a ajuns în mâinile a două femei din Medgidia.

ADVERTISEMENT

Acestea au beneficiat și de faptul că aveau la dispoziţie şi PIN-ul cardului, un cod care era notat chiar pe spatele cardului.

Așa că au mers la bancomatele din Medgidia şi au început să scoată bani. S-au oprit în cele din urmă la suma de 27.000 de lei.

ADVERTISEMENT

“Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați, la data de 13 august a.c., de un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trenul care face legătura între Mangalia și Suceava, ar fi constatat, în momentul în care a ajuns în localitatea Râmnicu Sărat, faptul că îi lipsește portofelul, în care se aflau mai multe documente și un card bancar.

Totodată, bărbatul a sesizat faptul că persoane ar fi fost efectuate operațiuni de retragere de numerar, în valoare totală de 27.000 de lei, de la bancomate situate în municipiul Medgidia. 

ADVERTISEMENT

Din cercetări a reieșit faptul că retragerea sumei de bani a fost posibilă, întrucât pe spatele cardului bancar era scris PIN-ul acestuia. 

În urma investigațiilor efectuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au depistat 3 persoane (un bărbat și 2 femei), cu vârste cuprinse între 26 și 65 de ani, toate din municipiul Medgidia, bănuite de comiterea faptei. 

În cursul zilei de ieri, polițiștii din  cadrul B.J.P.T. Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Medgidia, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri. 

În urma probatoriului administrat în cauză, cei 3 au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 

În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, iar față de femeia de 26 de ani a fost luată măsura controlului judiciar”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa

ADVERTISEMENT