Life

Ce a pățit un cuplu din Sri Lanka la un an și jumătate după ce s-a mutat în România: “Nu o să ne mai întoarcem”

Un cuplu din Sri Lanka și-a luat inima-n dinți a venit în România. Cum arată viața lor la mai bine de un an de când s-au mutat în Pitești.
19.06.2024 | 10:44
Ce a patit un cuplu din Sri Lanka la un an si jumatate dupa ce sa mutat in Romania Nu o sa ne mai intoarcem
Un cuplu din Sri Lanka locuiește de mai bine de un an în România. Sursa foto: Pixabay, adevarul.ro.
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, România a început să prezinte din ce în ce mai mult interes pentru străini. În timp ce unii se mulțumesc să ne viziteze țara, alții aleg să se mute aici. Este și cazul unui cuplu din Sri Lanka care a decis să înceapă o nouă etapă în România.

Rajiv și Sandy au găsit fericirea în România. Cei doi sri-lankezi au aflat de țara noastră de la turiști

România a început să atragă străinii dornici să înceapă o nouă viață pe plaiurile mioritice. În ciuda faptului că nici la noi nu este totul numai lapte și miere, mulți străini reușesc să vadă partea plină a paharului.

ADVERTISEMENT

Un cuplu din Sri Lanka locuiește în România de mai bine de un an. Rajiv și Sandy au descoperit că pot trăi viața la care au visat mereu și, deși acomodarea nu a fost ușoară, totul a meritat din plin.

Rajiv și Sandy au auzit de România de la turiștii români care le-au vizitat țara. Destinul a făcut în așa fel încât cei doi să se împrietenească cu Ioana, o româncă care le-a vorbit foarte frumos despre țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Am auzit de România prin intermediul prietenei mele, Ioana. Ne cunoaștem de aproape opt ani, după ce a vizitat de mai multe ori Sri Lanka.”, au spus cei doi, potrivit adevarul.ro.

În Sri Lanka, Rajiv și Sandy lucrau într-o bancă, dar se pare că traiul de viață avea multe lipsuri. Într-o zi, cei doi s-au hotărât să își facă bagajele și să vină în România. Au lăsat totul în spate și s-au mutat în Pitești.

ADVERTISEMENT

În Sri Lanka, cuplul a ajuns la concluzia că viața lor nu va mai evolua niciodată și nici nu se pot bucura de anumite lucru. Astfel, Piteștiul a devenit ”acasă” pentru ei, căci aici se simt cel mai bine.

Rajiv și Sandy au urmat cursuri în Pitești pentru a învăța limba română

Odată ajunși în România, Rajiv și Sandy s-au înscris la Programul pregătitor de limbă română de la Centrul Universitar Pitești. Cei doi chiar și-au dorit să își schimbe radical viața, așa că s-au integrat imediat pe piața muncii.

ADVERTISEMENT

După ce au absolvit cursurile, Rajiv a început să studieze Informatică, iar partenera sa a ales să studieze Știițele Educației. Ambii sunt conștienți că au nevoie de timp pentru a asimila informații și pentru a se adapta, dar sunt convinși că lucrurile vor decurge foarte bine.

Pentru a-și asigura traiul de viață pe care și-l doresc, cei doi au început să lucreze la o editură din Argeș. În acest fel, susțin ei, au ocazia să învețe mult mai repede limba română.

Rajiv își dorește să se bucure din plin de tot ceea ce are România de oferit. Bărbatul este pasionat de muzică și, la nici doi ani de când este la noi în țară, și-a luat inima-n dinți și a participat la un concurs de talente.

Momentan, cei doi sunt de-a dreptul fascinați de România și spun că este țara unde se simt fericiți și împliniți. Rajiv și Sandy nu și-au uitat originile, dar se pare că nu au de gând să se întoarcă în Sri-Lanka.

”O să mergem doar în vizită în Sri Lanka, nu o să ne mai întoarcem. De aceea ne-am apucat să învățăm limba română.”, au mai spus cei doi.

ADVERTISEMENT
Tags: