News

Ce a pățit un profesor care a fotografiat subiectele primei probe a Evaluării Naționale! Decizie imediată a Poliției și a directorului școlii

15.06.2020 | 16:15
Ce a patit un profesor care a fotografiat subiectele primei probe a Evaluarii Nationale Decizie imediata a Politiei si a directorului scolii
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce a pățit un profesor care a fotografiat subiectele primei probe a Evaluării Naționale, o probă deloc liniștită în ciuda unor cerințe considerate de specialiști drept accesibile.

Astfel, un dascăl din Gorj este acum cercetat penal de către Poliție după ce nu a rezistat tentației și a pozat subiectele de la limba și literatura română. A făcut lucrul acesta, deși la ședința la care a participat cu puțin timp înainte de startul examenului, i s-a transmis că nu are voie cu telefonul în sală.

ADVERTISEMENT

Profesorul de educație fizică al școlii Gherghe Tătărăscu din Târgu Jiu, domiciliat în comuna Bengești-Ciocadia nu a ținut cont de instrucția primită și a trimis poza pe grupul de comunicare al unității de învățământ. A ieșit un scandal monstru care s-a încheiat cu scoaterea din examen a dascălului.

Povestea profesorului care a pozat subiectele de la limba și literatura română

„La ora 07.30 a avut loc o ședință de instruire a tuturor cadrelor didactica care urmau să participe la prima probă a Evaluării Naționale. La această ședință de instruire profesorii au fost anunțați că nu au voie să intre în sala de examen cu dispozitive tehnice asupra lor, cu telefoane mai precis, cu telefoane care mai nou, știm cu toții, putem să facem orice.

ADVERTISEMENT

Dumnealui, domnul profesor de Educație Fizică a intrat în sala de examen cu telefonul asupra sa. La ora 09.06 a fotografiat subiectele de pe masa unui copil, de pe banca unui copil și le-a trimis pe grupul intern de WhatsApp al școlii. 

Copiii nu au fost tulburați în procesul lor de examinare, adică eu cred că elevii nici măcar n-au observat lucrul acesta, dar informaticiana școlii care avea telefonul asupra sa pentru că trebuia să țină legătura cu Ministerul, a observat imediat, chiar în minutul următor fotografia pentru că ceilalți profesori care făceau parte din grupul de WhatsApp erau la supraveghere și nu aveau telefoanele asupra lor. 

ADVERTISEMENT

Doamna informatician a alertat imediat Comisia de Organizare a Școlii, s-au dus și i-au solicitat să iasă din sala de clasă și să șteargă acea fotografie, dar nu numai că i-au solicitat lucrul acesta au și chemat Poliția care deja era prezentă pentru a  supraveghea unitatea școlară în timpul examenelor. 

Poliția imediat a întocmit un dosar penal și acum este în cercetare. Inspectoratul Școlar va derula foarte curând o anchetă de disciplină și va analiza această problema. Sancțiunile pot să varieze din punct de vedere al Inpsectoratului”, a spuns exclusiv pentru FANATIK purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Dana Constantinescu.

ADVERTISEMENT

Poliția nu a stat o clipă pe gânduri și i-a întocmit dosar penal profesorului. „La data de 15 iunie ac, ora 09.15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către un reprezentant al unei unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu, cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani, din comuna Bengești-Ciocadia, profesor în cadrul unității școlare, în timp ce se afla în comisia de supraveghere a examenului de evaluare, desfășurat în incinta școlii, în calitate de profesor asistent, ar fi fotografiat subiectele examenului și le-a postat pe grupul de comunicare (WhatsApp) al unității de învățământ.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abus în serviciu”, au spus și cei de la IPJ Gorj

 

 

 

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”