News

Ce a pățit un român care a aruncat gunoiul în fața blocului. Nu i-a venit să creadă când a văzut cine a apărut la ușa lui

Șocul vieții pentru un bucureștean din Sectorul 6. Bărbatul trebuie să plătească o avere după ce a aruncat gunoiul în fața blocului
15.09.2022 | 06:46
Ce a patit un roman care a aruncat gunoiul in fata blocului Nu ia venit sa creada cand a vazut cine a aparut la usa lui
Ce a pățit un român care a aruncat gunoiul în fața blocului în care locuia. Sursa foto - facebook Primăria Sectorului 6
ADVERTISEMENT

S-a terminat rău de tot pentru un bucureștean domiciliat în Sectorul 6. Așa cum a promis, primarul Ciucu s-a ținut de cuvânt în privința amenzilor pentru aruncarea gunoaielor pe spațiul public. Florin, un bărbat de 44 de ani, a înțeles lucrul acesta pe propria piele.

Ce amendă a dat Poliția Locală pentru aruncarea gunoiului în spații nepermise

Nu mică i-a fost mirarea bărbatului când s-a trezit la ușă cu reprezentanții Poliției Locale. Aceștia i-au transmis că trebuie să plătească o amendă de 2000 de lei după ce și-a lăsat gunoiul în grădina din fața blocului.

ADVERTISEMENT

“Nu puteți arunca gunoiul pe domeniul public crezând că nu vă vede nimeni!

Florin, un bărbat de 44 de ani din Sectorul 6, și-a încercat norocul. Își renovează apartamentul în perioada aceasta, iar molozul rezultat l-a pus în saci, pe care i-a abandonat în grădina din fața blocului său de pe strada Valea Călugărească.

Probabil s-a uitat atent în stânga, în dreapta… niciun vecin. A lăsat gunoiul, revărsat pe jumătate pe trotuar, și s-a întors în casă.

ADVERTISEMENT

Aparent a scăpat, nu l-a văzut și nu l-a pârât nimeni. Dar bucuria n-a ținut mult, pentru că la scurt timp după, o echipă de polițiști locali aflată în patrulare în zonă a văzut mormanul de moloz și a intrat în bloc, pentru identificarea făptașului.

Nu a fost greu să-l descopere, dat fiind faptul că bormașina și ciocăniturile din locuința sa răsunau în tot blocul. În momentul în care s-a trezit cu poliția la ușă, domnul Florin și-a recunoscut fapta.

ADVERTISEMENT

„Credeam că vine Urbanul și le ridică”, a motivat el. Ei bine, nu! Firma de salubrizare ridică, în baza contractului cu Primăria, doar gunoiul menajer depozitat în locurile special amenajate. 

Cel voluminos, provenit din construcții, mobilierul vechi, electronicele și electrocasnicele se colectează doar la cererea persoanelor fizice, iar asta contra cost!

ADVERTISEMENT

Dacă abandonați deșeurile pe domeniul public, plătim toți locuitorii ridicarea lor și igienizarea zonei”, a fost postarea Primăriei Sectorului 6 de pe o rețea de socializare, postare care a stârnit interesul multor oameni.

Mai mult decât atât, pe lângă amenda pe care o are de plată, bărbatul a fost obligat să-și ia gunoiul din fața blocului și să lase spațiul verde curat.

Primăria a ținut să reexplice tuturor că nu mai este de joacă, gunoiul nu se mai aruncă oriunde și cine are nevoie de ajutor trebuie doar să dea un telefon. Contracost se rezolvă totul

“Așadar, în cazul în care vă renovați apartamentul și aveți de aruncat moloz, sau dacă vreți să scăpați de canapeaua veche ori de alte obiecte mari, sunați la Urban (021.413.91.15) și comandați preluarea lor. Un echipaj va veni să le ridice în ziua stabilită, contra cost.

Tariful este de 13 lei pe sac de moloz, 7 lei pe sac de deșeuri textile sau material vegetal și 130 de lei pentru colectarea de mobilier, saltele, ambalaje mari (maximum 3 mc). Sacii se pot cumpăra și online (www.urbansa.ro/magazin), în prețul lor fiind incluse colectarea și transportul.

Atenție! Aruncarea gunoaielor pe domeniul public se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Sectorului 6

ADVERTISEMENT