News

Ce a pățit un român, după ce și-a pierdut buletinul. Când s-a dus să îşi plătească impozitul, a avut o mare surpriză

Un român din Satu Mare a avut parte de o surpriză neplăcută atunci când s-a dus să își plătească impozitul, observând că deține o mașină.
29.12.2022 | 17:39
Ce a patit un roman dupa ce sia pierdut buletinul Cand sa dus sa isi plateasca impozitul a avut o mare surpriza
Ce a pățit un român care și-a pierdut buletinul. Foto: ZF.ro
ADVERTISEMENT

Fără știrea sa, bărbatul a aflat că cineva a cumpărat o mașină în numele său, iar acum era bun de plată. Doar că, totul a fost o fraudă comisă de o persoană rău voitoare, astfel că instanța a anulat actul de achiziție al autoturismului.

Ce a pățit un român după ce și-a pierdut buletinul

Bărbatul a primit inclusiv o notificare trimisă de Primărie, în care era anunțat că are o mașină pe numele său pe care trebuie să plătească impozit. La solicitarea sa, a primit inclusiv o copie după contractul de vânzare-cumpărare, semnat chiar de el.

ADVERTISEMENT

Confuzia a fost explicată într-un final de faptul că bărbatul își pierduse buletinul, iar cel care a găsit actul l-a publicat pe Facebook. Acolo, cel mai probabil, cineva i-a folosit fără drept datele personale.

Instanța a decis, ulterior, să anuleze acest contract pe motiv de fals în acte. Bărbatul din Turț, județul Satu Mare, spune că și-a pierdut buletinul 2022. Pentru a soluționa acest caz a sunat persoana care apărea ca vânzător în acest contract, care a confirmat că a vândut acel autoturism unei alte persoane, care s-a folosit de acest buletin.

ADVERTISEMENT

A fost depusă inclusiv o plângere la Poliție, a urmat o expertiză a semnăturilor, însă persoana care a semnat actul și, implicit, i-a furat identitatea, rămâne neidentificată. Autoritățile au decis să anuleze oricum contractul de vânzare-cumpărare al mașinii, fiind vorba de un fals, însă cazul e departe de a fi soluționat, potrivit Digi 24.

Unii își vând buletinele

Un alt caz similar, de furt de identitate, a fost înregistrat astăzi în Botoșani, însă de această dată buletinul nu a fost pierdut, ci vândut pentru 250 de euro.

ADVERTISEMENT

Situația a fost identificată de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, care au descoperit un bărbat din Republica Moldova care avea un document de identitate fals.

”În data de 28 decembrie 2022, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au oprit pentru control, în localitatea Stânca, un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de un cetăţean moldovean în vârstă de 53 de ani.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au descoperit asupra bărbatului, un document de identitate cu însemnele autorităţilor române. 

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals”, au transmis autoritățile.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că lucra în Franța, de acolo de unde a obținut buletinul fals pentru 250 de euro, totul pentru a fi plătit mai bine de angajator.

ADVERTISEMENT