News

Ce a păţit un şofer român care a fost prins că vorbea la telefon pe o autostradă din Germania. Greşeala l-a costat scump

Un şofer român este obligat de judecătorii din Bârlad să plătească o amendă pe care a primit-o în 2021 pe o autostradă din Germania.
27.05.2023 | 15:02
Ce a patit un sofer roman care a fost prins ca vorbea la telefon pe o autostrada din Germania Greseala la costat scump
Deşi au trecut doi ani, vasluianul va trebui să plătească amenda
ADVERTISEMENT

Regulile de utilizare a telefonului mobil în timpul conducerii vă vor ajuta să evitați amenzile și să preveniți accidentele de pe şosea, dar un şofer român nu a ţinut seama de reglementările stricte ale nemţilor în acest sens iar acum este bun de plată, chiar dacă au trecut doi ani de când a fost prins vorbind la telefon pe un drum din Germania.

Amenda primită a fost de 141 de euro

Utilizarea telefonului mobil în timpul şofatului este strict reglementată de lege în Germania, iar încălcarea interdicției atrage după sine aplicarea unei amenzi. Cu toate acestea, mulți șoferi ignoră legea și, prin urmare, primesc amenzi consistente.

ADVERTISEMENT

Este cazul unui vasluian în cazul căruia Judecătoria Bârlad a admis, în data de 24 mai, o cerere de recunoaștere și executare a unei amenzi de 141 de euro ce i-a fost aplicate de autoritățile germane pentru două încălcări ale legislației rutiere, după cum scrie adevarul.ro. Decizia instanței nu este definitivă.

Compatriotul nostru a fost amendat pentru că pe 24 august 2021, în Wermelskirchen, pe autostrada naţională A1m la kilometrul 388,70, pe direcţia de deplasare către Saarbrucken, în calitate de şofer al unui cap tractor a vorbit la telefonul mobil în timpul deplasării.

ADVERTISEMENT

Este important de știut că interdicția oficială a utilizării telefonului mobil în timpul conducerii este reglementată de articolul 23 din Legea rutieră (Codul Rutier) din Germania.

Spre exemplu, în Flensburg, utilizarea unui telefon mobil sau a telefonului auto de către șofer este supusă unei amenzi de 100 euro și 1 punct. Pe lângă amendă, șoferii prinși folosind un telefon mobil în timpul conducerii se pot confrunta chiar cu pierderea acoperirii asigurării. Acest lucru se poate întâmpla dacă șoferul a provocat un accident din cauză că vorbea la telefon.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l priveşte pe românul nostru, acesta nu numai că a fost surprins cu telefonul la ureche, dar a depăşit şi cu 13 kilometri/h viteza maximă admisă în afara localităţilor. Viteza maximă admisă pe acel segment de autostradă era de 80 kilometri/h.

„Va dispune executarea sancţiunii pecuniare la care a fost obligat… prin Decizia de amendare nr. OW…SB28 din data de 07.12.2021, definitivă la 01.01.2022 emisă deRheinisch-Bergischer-… cu sediul în Am Rübezahlwald 7,51469 Bergisch Gladbach şi anume la plata sumei totale de 141,00 euro, în echivalentul în lei la cursul B.N.R. din data de 07.12.2021”, a decis Judecătoria Bârlad, în cazul vasluianului.

ADVERTISEMENT

La fel ca în Germania, şi în alte țări europene există o interdicție strictă a folosirii telefoanelor mobile în timpul conducerii unui vehicul. De exemplu, amenzi mai mari pentru un telefon mobil sunt în Spania (cel puțin 200 de euro), Franța (de la 135 de euro), Italia (160 de euro), Portugalia și Grecia.

ADVERTISEMENT
Momentul în care o şoferiţă zboară printr-o benzinărie şi evită la milimetru pompa...
Momentul în care o şoferiţă zboară printr-o benzinărie şi evită la milimetru pompa de gaz, apoi aterizează într-o curte, în Iaşi
Anunțul oficial făcut de TAS, la o lună după apelul depus de Simona...
Anunțul oficial făcut de TAS, la o lună după apelul depus de Simona Halep
Păreau cuplul perfect, dar căsnicia lor ar trece prin cea mai gravă criză...
Păreau cuplul perfect, dar căsnicia lor ar trece prin cea mai gravă criză din cei 15 ani. Și-a înșelat soția cu o jurnalistă?
Cât de frumoasă este soţia lui Ionuţ Iftimoaie. Maria întoarce toate privirile şi...
Cât de frumoasă este soţia lui Ionuţ Iftimoaie. Maria întoarce toate privirile şi vrea să dea o nouă lovitură în afaceri
Tancurile Abrams își fac apariția pe frontul ucrainean. Kievul trebuie să decidă dacă...
Tancurile Abrams își fac apariția pe frontul ucrainean. Kievul trebuie să decidă dacă le folosește pentru apărare sau le păstrează pentru o viitoare contraofensivă
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe...
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe malul apei....
HALEP A PRIMIT VESTEA în această dimineață! Decizia cruntă luată de TAS
HALEP A PRIMIT VESTEA în această dimineață! Decizia cruntă luată de TAS
Poți câștiga 3.500 de euro înainte de Sărbători: lista joburilor de sezon plătite...
Poți câștiga 3.500 de euro înainte de Sărbători: lista joburilor de sezon plătite excelent
Vasilică Ceterașu, acuzat că a AGRESAT și a LOVIT o femeie. Artistul s-a...
Vasilică Ceterașu, acuzat că a AGRESAT și a LOVIT o femeie. Artistul s-a dat la ea, însă aceasta l-a refuzat: ''Mi-a pus mâna pe picior, zicea că în noapte asta bem, ne distrăm. L-am refuzat și m-a lovit''
Cum arată fiicele lui Corneliu Vadim Tudor la opt ani de la moartea...
Cum arată fiicele lui Corneliu Vadim Tudor la opt ani de la moartea tribunului. Cu ce se ocupă Lidia și Eugenia
„L-am sufocat, l-am pus într-un giulgiu, am închis mormântul”. Pasaje din interogatoriul liderului...
„L-am sufocat, l-am pus într-un giulgiu, am închis mormântul”. Pasaje din interogatoriul liderului Hamas, condamnat la 4 pedepse pe viață și eliberat în 2011
„Ați crezut că-s vai morțișorii mei?” Ce zice Lia Bugnar despre un nou...
„Ați crezut că-s vai morțișorii mei?” Ce zice Lia Bugnar despre un nou iubit după despărțirea de Anghel Damian
Cum e viața la -71 de grade Celsius? N-ai nevoie de frigider și...
Cum e viața la -71 de grade Celsius? N-ai nevoie de frigider și nu poți opri motorul mașinii