News

Ce a pățit un șofer român de TIR care a oprit într-o parcare din Franța să se odihnească. Surpriză uriașă a doua zi dimineață

Un șofer de TIR român fără motorină în Franța, după o noapte dormită într-o parcare special amenajată, fără să se aștepte la asta.
27.11.2022 | 17:51
Ce a patit un sofer roman de TIR care a oprit intro parcare din Franta sa se odihneasca Surpriza uriasa a doua zi dimineata
Șofer camion Franța. Foto: Tik Tok
ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a trezit dimineața că nu mai poate mișca TIR-ul din loc, pentru că hoții profesioniști i-au furat 1.400 de litri de motorină din rezervoare.

Un șofer de TIR a rămas fără 1.400 de litri de benzină în Franța

Șoferul a oprit pe Autostrada A39 din Franța într-o parcare destinată TIR-urilor, însă nu se aștepta ca mașina lui să fie prădată de hoți pe timpul nopții. Imaginile au fost publicate de un coleg care a filmat găurile din cele două rezervoare, făcute de hoți, precum și petele de motorină din jurul mașinii.

ADVERTISEMENT

“Mai dormiți pe Franța. Asta înseamnă să faci pauză noaptea pe Franța. Cine zice că e ușoară meseria de șofer și sigură și frumoasă, uite, treci și prin lucruri din astea. Și nu a dormit colegul nici în capătul parcării, undeva pe la jumătate a dormit”, a comentat colegul şoferului ghinionist, conform videoclipului postat pe Facebook.

În urmă cu un an, șoferii din România vorbeau despre un adevărat Vest Sălbatic în Franța, pentru că acești hoți de motorină au devenit adevărați pirați. Mai mult, există incidente unde șoferii își pierd viața în timpul tâlhăriilor.

ADVERTISEMENT

Șoferii sunt frustrați și cer Parlamentului European să le asigure siguranța în parcările europene. ”Ruta de Anglia a devenit un adevărat coșmar” și „Toată Franța a devenit extrem de periculoasă” sunt cele mai întâlnite fraze atunci când șoferii de TIR români vorbesc despre aceste două țări.

”Vom face referire mai ales la criminalitatea din parcările Europei în care doar furturile de motorină şi combustibil ajung la suma de 8,2 milioane de euro pe an.

ADVERTISEMENT

La ora actuală cea mai fierbinte ţară în materie de criminalitate în parcările de camioane rămâne Franta, unde sunt raportate cele mai multe furturi de motorină, marfă, acte şi valori din cabină, atacuri violente ale migranţilor asupra camioanelor cu destinația Anglia”, mai este precizat în petiția șoferilor de camion.

Un șofer povestește inclusiv cum a fost martorul unor împușcături între traficanții de droguri într-o astfel de parcare din Franța.

ADVERTISEMENT

”M-am oprit într-un repaus, adică o pauză de 9 ore, pe la ora 21-22. În jurul orei 3-3:30 noaptea, niște indivizi au început să se împuște în parcare: trafic de droguri, localitatea fiind la jumătatea drumului dintre Olanda și Maroc. Din ce am înțeles, parcarea era folosită pentru schimbul de droguri și, probabil de la o neînțelegere, au început să se împuște”, a rememorat bărbatul.

ADVERTISEMENT