News

Ce a primit o femeie însărcinată la micul dejun într-un spital din Baia Mare: „De ce plătim la CAS?”

27.01.2021 | 16:23
Ce a primit o femeie insarcinata la micul dejun intrun spital din Baia Mare De ce platim la CAS
ADVERTISEMENT

Meniul primit de o femeie însărcinată la Spitalul Județean din Baia Mare a devenit celebru pe rețelele de socializare. Apropiații femeii s-au arătat revoltați de alimentele primite și au distribut imagini cu acestea, dar și cu costurile de spitalizare.

Postarea a creat un val de critici și indignare, iar cei ce au văzut-o au reacționat revoltați. Oamenii au etichetat politicienii locali în comentariile respective, în speranța că se vor trezi.

ADVERTISEMENT

Femeia care a distribuit imaginile se întreabă retoric de ce plătim sume importante la Casa de Asigurări de Sănătate, dacă nu ne asigură nici măcar alimentația din spitale. În plus, vizitele rudelor nu sunt permise, iar oamenii nu le pot aduce alimente celor internați, scrie Emaramureș.

Ce a primit o femeie însărcinată la micul dejun într-un spital din Baia Mare: „De ce plătim la CAS?”

„Oare de ce plătim mii de lei lunar pentru CAS? Un mic dejun pentru o mămică internată în spital care are încă o viață în ea (este însărcinată 5 luni). Acasă mănâncă des, nu pentru că vrea ea (nu a fost o mâncăcioasă de când o știu), ci pentru că organismul ei și suflețelul ăla mic, cere”, se arată în mesajul distribut pe Facebook de aparținătorii femeii.

ADVERTISEMENT

Postarea contine și imagini ale meniului sărăcăcios. La micul dejun gravida a primit clasicul parizer, iar la cină i-a fost servită tradiționala mămăligă.

Meniul de la Spitalul Județean Baia Mare
Meniul de la Spitalul Județean Baia Mare
Colaj: Fanatik

„Revin cu întrebarea, de ce plătim atâția bani la CAS? Mâncarea de prânz la fel de toată jena…Poate îmi răspunde cineva? Eu aș pune directorul spitalului să manance meniul ăla. Poate așa va schimba ceva”, a continuat femeia.

ADVERTISEMENT

Postarea a creal un val de revoltă. Oamenii l-au etichetat până și pe Vlad Voiculescu în comentarii. În plus, aceștia au sunat la spital pentru explicații.

„Aceasta este este hrana primită de o viitoare mămică la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare! Acesta este de fapt mâncarea de care beneficiază majoritatea pacienților internați! Am sunat la spital să aflăm motivul pentru care încă mâncarea este atât de sărăcăcioasă când vorbim de bolnavi. Am aflat că aceasta este alocația de hrană pentru un biet bolnav care a ajuns fără să vrea, în spital”, a revenit cu o postare o altă femeie revoltată de imaginile văzute.

ADVERTISEMENT

„Sigur mâncarea unui deținut este mai bună! Garantat! Și vom face o comparație curând! Realitatea este că pentru un pacient se alocă 10 lei/zi! Din această sumă reprezentanții unității spitalicești trebuie să asigure 3 mese pe zi! Domnilor parlamentari, totul depinde de voi. Legea trebuie schimbată pentru că dumneavoastră cu siguranță nu ați servi așa ceva la micul dejun și nu cred că ați fi multumiți, nici cu prânzul și nici cu cina oferită în prezent bolnavilor!”, a scris acesta, etichetând un număr considerabil de politicieni, inclusiv pe Vlad Voiculescu.

„Să ținem cont că este pandemie iar aparținătorii nu au acces în spital! Vom reveni și cu alte detalii despre cum arată meniul pentru o zi, la spital. Știți ce e interesant? La Spitalul de Boli Infectioase mâncarea este peste așteptările pacienților și la cel de Pneumoftiziologie la fel. Deci se poate! Nimeni nu se internează de bună voie, fiți siguri de asta!”, a adăugat femeia.

ADVERTISEMENT