News

Ce a provocat explozia de la Crevedia? Un angajat al stației GPL face noi dezvăluiri șocante: ”Luase foc înainte de asta”

Explozia de la Crevedia nu ar fi fost provocată de o țigară aprinsă, așa cum bănuiește multă lume în frunte cu liderul DSU Raed Arafat.
04.09.2023 | 21:00
Ce a provocat explozia de la Crevedia Un angajat al statiei GPL face noi dezvaluiri socante Luase foc inainte de asta
Ce a provocat explozia de la Crevedia? Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

”Din ce am înţeles, cel puţin, a apărut o sursă de foc când ei transvazau ilegal între două maşini GPL-ul. Ce se înţelege este că probabil a fost o ţigară. Eroarea, clar că e eroare umană”, transmitea Raed Arafat în urmă cu mai multe zile, lăsând să se înțeleagă că tragedia a fost provocată cel mai probabil de un muncitor care fuma în preajma bombei cu gaz.

Ce a provocat explozia de la Crevedia?

Doar că, potrivit unui reportaj cu camera ascunsă marca Observatornews.ro, adevărul ar putea fi cu totul altul. Fără să știe că este filmat, un angajat al companiei GLP a povestit cum a fost la locul faptei cu câteva minute înainte de prima explozie, însă a fugit la timp pentru că a intuit că va urma un dezastru.

ADVERTISEMENT

Practic, angajatul GPL neagă cu vehemență că cineva ar fi aprins o țigară, pentru că nimeni nu ar fi fost atât de inconștient, însă lasă să se înțeleagă că au existat probleme la o roată a unui camion, care era încinsă sau ”înfrânată”. Așadar, cel mai probabil asta a produs prima explozie de la Crevedia.

”Nu există. Nu fuma nimeni. Deci nu fuma nimeni. A venit şoferul cu probleme la o roată. Cu o roată înfrânată, încinsă, nu ştiu cum a zis. Eu i-am băgat în curte şi a vorbit cu altcineva, cu alt şofer. Ce au făcut ei acolo, eu nu ştiu. Eu aveam grijă de curte”, a dezvăluit muncitorul, care a mărturisit că stația GPL luase foc înainte de explozie, astfel că a avut timp să fugă, evident speriat de ce va urma.

ADVERTISEMENT

”Luase foc înainte să explodeze. Vorbiţi cu şefii. Nu e vina mea. Eu sunt un simplu angajat. Ce s-a întâmplat acolo… Şefii ştiu ce s-a întâmplat. Doldurea Ionuţ. Eu pe el îl ştiu de şef, atât”, a transmis muncitorul, care a dorit să rămână anonim, însă nu s-a gândit că este filmat cu camera ascunsă.

Individul este fericit că a scăpat cu viața și îi mulțumește mereu lui Dumnezeu pentru acest lucru. Colegul său, șoferul Luigi Pascociu, a fost a patra victimă a exploziei după ce a murit la Spitalul Floreasca din Capitala. “Oameni care au ars! Uite oameni arşi! Arşi de vii, frate! El lucra ca şi şofer la firma aceasta! Era unul dintre şoferii din cisterne“, transmite Marius Pascociu, vărul victimei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a murit din cauza suflului exploziei, fiind ars aproape în totalitate, astfel că medicii nu au putut să-i salveze viața, deși a zăcut în spital câteva zile. “Eu l-am văzut plecând de acolo pe picioarele lui şi am zis: Bă, nu are cum să moară! L-am văzut pe filmare. Cum stătea pe targă, aştepta elicopterul SMURD să vină!”, a adăugat Marius Pascociu.

Luigi muncea pentru firma FLAGAS de mai bine de trei ani. Originar din Râmnicu Sărat, bărbatul alimenta cu gaz stațiile din mai multe zone din țară, iar rudele spun că nu era pentru prima oară când acesta descărca gaz la ”bomba cu ceas” din Crevedia. Momentan mai sunt 15 pacienți internați în spitalele din București și alți 12 în străinătate, dintre care 6 în stare gravă.

ADVERTISEMENT

“Ştiam că de multe ori s-a dus să descarce acolo. Descărca în depozit că avea depozitul ăla acolo! Nu am ştiut niciodată că ce se petrece acolo sau că, de fapt, aia ar fi fost o staţie închisă. Probabil că nici ei nu ştiau despre treaba asta, ce să zic?!”, a completat vărul victimei, vizibil afectat de această tragedie.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2...
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2 ani
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Vreme caldă, dar ploioasă. În ce zone se anunță ploi
Vreme caldă, dar ploioasă. În ce zone se anunță ploi
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în...
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în momentul despărţirii FOTO
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume