News

Ce a putut să găsească un turist într-o cameră de hotel de pe litoral: „Am renunţat”

22.06.2019 | 17:02
Ce a putut sa gaseasca un turist intro camera de hotel de pe litoral Am renuntat

Condițiile de cazare de la mare lasă de dorit în multe locuri. O turistă i s-a plâns Ministrului Turismului de ce i-a oferit un hotel pentru o sumă consistentă. Femeia l-a invitat pe Bogdan Trif să viziteze camera de hotel pentru care a plătit o căruță de bani, iar la rândul lor, hotelierii s-au plâns de autoritățile locale care lasă haitele de câini libere din cauza cărora turiștii evită anumite zone.

Camere nefinalizate, geamuri fără plase de țânțari – condiții de patru stele

„Am venit 900 de km am luat camera la ora 5. Şi în cameră erau 2 paturi 70/70 cu copil după noi. Am urcat în cameră, mi-a spus că la 12 luăm camera. Nu am luat-o. Am venit la 2, nu s-a putut nici atunci şi abia la ora 5 am luat camera. Am plătit 3500 de RON. Şi am renunțat la cameră şi suntem instalați la o pensiune”, spune revoltată o turistă, conform vacanțalamare.știrileprotv.ro.

Un alt turist s-a plâns de ceea ce a găsit într-o cameră de hotel. Bărbatul spune că a dat 9.200 pe  o cazare la un hotel de patru stele. Acesta a reclamat lipsa plaselor de țânțari la geamuri, plus că foarte multe dintre camere nu erau finalizate. Acest lucru a fost constatat și de ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Plajele sunt umplute în fiecare weekend de zeci de mii de turiști. Sursa foto: Știrile PRO TV

Și salvamarii au lucruri de reclamat

Demnitarul a declarat că a văzut tavanul nefinisat la unul dintre hotelurile de lux, iar cablurile nu erau izolate, fapt pentru care patronii își vor lua amendă (contravenția poate fi de la 8.000 la 50.000 de lei). De cealaltă parte, și salvamarii au avut lucruri de reclamat și anume au arătat cu degetul spre administratorii plajelor care n-au lăsat liber cordonul de cinci metri între plajă și mal.

În legătură cu acest subiect, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a avut ceva de spus: „În general pot să zic că se respectă legislația în vigoare cu peturile, dacă se respectă distanță șezlongurilor faţă de apă şi dacă se respectă distanța pentru cearceafuri.

Am găsit operatori la care nu am găsit pubele, spațiu pentru cearceafuri şi am dispus ca mâine să propunem măsuri cu termene ca cele mici inadvertente să fie remediate”.