Life

Ce a putut să pățească un român ajuns în concediu în Palestina: ”Te lasă fără cuvinte”

Cum arată turismul în Palestina, în contextul războiului. Ajuns la fața locului, un turist român a rămas pur și simplu fără cuvinte.
27.05.2024 | 08:39
Ce a putut sa pateasca un roman ajuns in concediu in Palestina Te lasa fara cuvinte
Cum arată turismul în Palestina, în contextul războiului. Sursa foto: captură Youtube/ Cosmin Avram
ADVERTISEMENT

Palestina este unul dintre cele mai populare locuri de pe Glob. Din păcate, din cauza contextului sensibil, în această zonă se aventurează din ce în ce mai puțini turiști. Însă, un român a avut suficient curaj încât să meargă în Betleem, dar și în alte părți ale Palestinei.

Cosmin Avram, primul impact cu Palestina în contextul războiului

Unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de travel din România a ajuns în Palestina. Cosmin Avram este urmărit de o comunitate de sute de mii de fani curioși să descopere minunile lumii prin ochii vloggerului.

ADVERTISEMENT

Până acum, Cosmin Avram s-a aventurat în multe destinații turistice, iar acum a venit rândul Palestinei. Unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj ale creștinilor i-a lăsat un gust amar vloggerului.

În cele câteva zile în care a stat în Palestina, Cosmin Avram a vizitat Betleem, Ierusalim, dar și alte zone din apropiere. Timpul petrecut acolo i-a permis acestuia să își facă o părere despre Palestina, părere pe care a împărtășit-o cu urmăritorii lui.

ADVERTISEMENT

Încă din primele momente în care a ajuns în Palestina, vloggerul a observat sărăcia și mizeria de la fața locului. Deși Palestina are multe zone uimitoare, acestea sunt umbrite de sărăcia locului, dar și de sărăcia care se citește pe chipul locuitorilor.

Un alt aspect care nu are cum să treacă neobservat este mizeria de la fața locului. După cum a relatat Cosmin Avram, curățenia lipsește cu desăvârșire. Însă, în ciuda acestor aspecte, mulți turiști continuă să fie atrași de Palestina.

ADVERTISEMENT

”Primul impact cu acești oameni: e multă sărăcie, multă mizerie, din păcate. Suntem singuri prin aceste zone periculoase, ar spune unii. Acum rămâne de văzut, explorăm și vedem ce se întâmplă.”, a început Cosmin Avram vlogul.

În ceea ce privește Betleemul, se pare că orașul se află într-o etapă în care se construiește constant. Cele mai multe construcții noi sunt blocuri situate pe deal. Însă, dintre toate, un singur lucru i-a atras atenția lui Cosmin Avram.

ADVERTISEMENT

Turismul religios, la mare căutare în Palestina

Vloggerul a remarcat faptul că nu există gard care să nu aibă sârmă ghimpată. Acesta este amplasat în partea superioară a gardurilor ca o măsură de protecție.

”Vedem sârmă ghimpată peste tot. Aproape toate gardurile au așa ceva deasupra.”

În Palestina, turismul religios este la mare căutare. Sau, cel puțin, obișnuia să fie. Potrivit spuselor vloggerului, războiului a diminuat masiv numărul turiștilor din ultima vreme.

”Cred că 99% sau haideți să spunem, 90 %, dintre turiștii care ajung aici vin doar pentru biserică.”

Deși viața în Palestina nu este deloc una ușoară, locuitorii nu și-au pierdut generozitatea. Cosmin Avram și partenera lui au fost surprinși să vadă că oamenii locului le-au dat și puținul lor o lipie. Gestul i-a lăsat fără cuvinte pe români.

”Te lasă fără cuvinte. Am primit pâine, este caldă, pâine neagră. Pur și simplu eram aici. Am ajuns la cazare, domnii plecau din parcare. Ne-au văzut. Cred că m-au văzut cu eșarfa pe cap. Ne-a întrebat de unde suntem, a salutat și ne-au dat o pâine, de fapt o lipie.”, a mai spus vloggerul.

ADVERTISEMENT
Tags: