Ce a răspuns Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată despre Liviu Dragnea: “A făcut şi lucruri bune”

Cristian Ghindă    Bogdan Solomon   
în HotNews
19/11/2019, 19:34
Ce a răspuns Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată despre Liviu Dragnea: “A făcut şi lucruri bune”
Viorica Dăncilă sare în apărarea lui Liviu Dragnea. Sursa foto: g4media.ro

Urmând exemplul contracandidatului său, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a organizat marți seară la Palatul Parlamentului propria dezbatere, pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor, referitoare la mandatul său de prim-ministru, dar și la obiectivele pe care și le-a propus în cazul în care va reuși să ajungă președinte. Inevitabil, s-a ajuns la subiectul Liviu Dragnea și la controversatele Ordonanțe de Urgență care îl puteau scăpa de închisoare.

Viorica Dăncilă despre Liviu Dragnea: „A avut și lucruri bune”

Chiar dacă acum se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani și șase luni primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD „a avut și lucruri bune” în perioada în care s-a aflat la conducerea formațiunii politice, susține Dăncilă, care amintește de victoria obținută în alegerile parlamentare din 2016. Totodată, aceasta susține că Liviu Dragnea „a plătit” pentru faptele sale, în timp ce președintele Klaus Iohannis „ a jurat cu mâna pe Constituție, dar a încălcat-o”, fără să suporte consecințele.

Noi ne asumăm istoria acestui partid și ne asumăm fiecare lider al acestui partid. Învățăm din lucrurile rele, dar Liviu Dragnea a avut și lucruri bune și lucruri rele. Un lucru a fost câștigarea alegerilor din 2016 cu un procent foarte mare. Liviu Dragnea a plătit pentru ce a făcut, dar cum plătește Klaus Iohannis care a jurat cu mâna pe Constituție, dar a încălcat-o, Iohannis este un președinte care a încălcat separarea puterilor în stat, un președinte care a cerut schimbarea șefului DIICOT. Liviu Dragnea, dacă a greșit, a plătit, dar ce se întâmplă cu Klaus Iohannis, care este președinte în funcție? Nu-mi asum asaltul asupra justiției. Nu ați văzut premierul Viorica Dăncilă făcând un asalt asupra justiției. Când ministrul Justiției a încercat să intervină în justiție, am intervenit. ”, a declarat prezidențiabilul social-democrat.

„Nu am avut o guvernare perfectă, ci una eficientă”

Totodată, Viorica Dăncilă a vorbit pe larg despre realizările Guvernului său, care, chiar dacă nu a fost perfect, a implementat o serie de măsuri care s-au dovedit eficiente pentru sporirea nivelului de trai al românilor, printre care se numără, în opinia sa, creșterea pensiilor și salariilor. Fostul prim-ministru admite că în mandatul său au existat și o serie de eșecuri, însă nu are de gând să se dezică de formațiunea politică pe care o conduce.

Nu am să mă dezic niciodată de PSD, sunt membră a partidului de peste 20 de ani. Atât timp cât PSD a fost la guvernare, nu am să me dezic de acest partid. Nu am spus că am avut o guvernare perfectă, ci una eficientă și că mai aveam încă un an pentru a realiza măsurile din programul de guvernare cu care am venit în fața românilor”, a mai spus Viorica Dăncilă.

 

Închide ×