Fotbal international

Un englez a doborât un record vechi de 52 de ani în Bundesliga! Ce a reuşit Jadon Sancho în meciul de la Koln

24.08.2019 | 16:37
Un englez a doborat un record vechi de 52 de ani in Bundesliga Ce a reusit Jadon Sancho in meciul de la Koln

Cu siguranţă şi şefii lui Manchester City şi antrenorul Pep Guardiola au de ce să-şi reproşeze unii altora graba cu care au renunţat la un puşti din pepiniera proprie şi l-au lăsat să plece în Bundesliga. Astăzi, Jadon Sancho este senzaţia primei divizii germane şi intră în top 10 al celor mai valoroşi jucători din lume la această oră, deşi încă nu a împlinit 20 de ani.

Ce a reuşit Jadon Sancho în meciul de la Koln

În meciul din etapa a 2-a a Bundesligii, câşitigat de Borussia Dortmund cu 3-1 la Koln,  Jadon Sancho a marcat în al treilea meci consecutiv al sezonului, după ce a reuşit acest lucru în Supercupa Germaniei şi în prima rundă. Are acum 17 goluri înscrise într-un sezon şi două meciuri, ceea ce reprezintă un moment istoric pentru Bundesliga. Dintre cele 17 goluri 15 au fost realizate în campionat.  Pentru că prin reuşita de la Koln Sancho a distrus un record vechi de nu mai puţin de 52 de ani în fotbalul german, cel al golurilor marcate de un fotbalist de numai 19 ani!

În meciul de la Koln Sancho a reuşit întâi să egaleze, iar în ultimele secunde ale meciului a punctat pentru 3-1, acesta fiind golul recordului. Sancho are 19 ani şi 151 de zile şi este mai tânăr cu 45 de zile decât deţinătorul recordului până vineri seară, Horst Koppel, care a marcat tot 15 goluri în 1967, jucând pentru Stuttgart.

Jadon Sancho înscrie primul său gol la Koln, egalând scorul

Cifre extroardinare pentru atacantul englez

Cifrele lui Jadon Sancho sunt cu adevărat impresionante. În 58 de apariţii la Dortmund în toate competiţiile a reuşit să înscrie de 17 ori şi a oferit tot atâtea pase de gol. Este un fotbalist cu o tehnică excelentă, dar şi cu viteză remarcabilă şi o mare impetuozitate. Deja cota lui a trecut de suta de milioane euro şi specialiştii consideră că în 12 luni el poate ajunge al doilea jucător al lumii ca şi valoare de piaţă, după Kylian Mbappe.

Jadon Sancho marcând al treilea gol la Dortmund, golul de record

Jadon Sancho este deja un jucător important pentru selecţionerul Angliei, Gareth Southgatem, care beneficiază de o generaţie de jucători foarte valoroşi. Lipseşte doar performanţa care să cimenteze această calitate a jocului, iar Jadon Sancho poate contribui mult la atingerea cestui obiectiv.