Un pescar a avut parte de o experiență cu adevărat bizară. Acesta a pescuit un pește straniu, așa cum nu i-a mai fost dat să vadă. Surprins de captura sa, a decis să împărtășească câteva imagini cu internauții.
Un pescar din Rusia a trăit șocul vieții lui. Acesta a avut parte de o experiență unică și ciudată în același timp. Pentru prima dată în viața lui, pescarul a simțit că a scos din ape o creatură extraterestră.
Peștele capturat de Roman Fedorstov are un aspect bizar. Cu un corp imens și umflat, ochi gigantici și gura căscată, peștele i-a lăsat fără cuvinte pe internauți. Asemănată cu un extraterestru, captura lui Fedorstov a făcut înconjurul internetului.
Roman Fedorstov a declarat că a mers la pescuit în Pacifiul de Nord și tot acolo a prins și peștele ”extraterestru”. Potrivit pescarului, acesta face parte din specia Aptocyclus ventricosus.
Fiind o captură atât de rară, Fedorstov a simțit nevoia să se laude în mediul online. Acesta a postat o filmare cu peștele ”extraterestru”, iar într-un timp foate scurt a reușit să adune sute de mii de vizualizări și comentarii.
Roman Fedorstov este un pescar cunoscut în mediul online datorită capturilor pe care le face. Se pare că are magnet la peștii bizari, ia până acum a prins mai multe specii stranii de pește pe care le-a publicat în mediul online.
Aptocyclus ventricosus este un pește ”special”, cunoscut și sub numele de liparidul Pacificului. Face parte din familia Liparidae și datorită aspectului său ciudat nu are cum să treacă neobservat. Aptocyclus ventricosus are corpul gelatinos, rotunjit și voluminos, perfect adaptat vieții din apele reci și adânci.
Aptocyclus ventricosus are o lungime de 41 de centimetri, iar corpul său nu prezintă deloc solzi. De obicei, culoarea sa variază între maro și o nuanță palidă de roz.
Aptocyclus ventricosus este un pește melc și se poate atașa de substraturi cu ajutorul unei ventuze, formată din înotătoarele pelviene. De departe, cea mai evidentă parte a corpului său sunt ochii. Aceștia sunt mari, proeminenți și sunt special adaptați la condiții de vizibilitate redusă. Datorită faptului că trăiește la adâncimi mari, adesea, este studiat pentru adaptările sale biologice.