Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ce a scris presa din Hexagon despre un posibil duel România – Franța în optimi. “Nimeni nu și-ar fi imaginat”

În cazul în care România va termina pe locul 2 în grupa E, tricolorii se vor duela cu naționala Franței în optimile de finală ale Campionatului European din Germania.
25.06.2024 | 23:35
Ce a scris presa din Hexagon despre un posibil duel Romania  Franta in optimi Nimeni nu siar fi imaginat
România - Franța, posibil duel în optimi la EURO
ADVERTISEMENT

După ce Franța s-a încurcat în ultima rundă din cadrul Campionatului European din Germania, România a devenit cel mai probabil adversar al naționalei din Hexagon. Pentru ca acest lucru să se întâmple, tricolorii trebuie să termine pe locul doi în Grupa E.

România – Franța, posibil duel în optimi la EURO

Franța a terminat pe poziția secundă în Grupa D. Naționala lui Mbappé a remizat surprinzător cu Polonia și a ratat șansa de a se clasa pe primul loc, lucru care ar fi facilitat traseul până în finala din Germania.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Hexagon au analizat traseul virtual al naționalei Franței și au vorbit despre un posibil duel cu România. Locurile doi din grupele D și E vor juca în optimi; astfel, Franța se va duela cu România, Belgia, Slovacia sau Ucraina.

“Deznodământul din Grupa E este departe de a fi stabilit, astfel că Franța va afla miercuri pe cine va întâlni în optimile EURO 2024 dintre România, Belgia, Slovacia și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Au rămas patru posibilități: România, Belgia, Slovacia și Ucraina! Toate aceste echipe au câte 3 puncte, astfel că oricare poate încheia pe locul secund înaintea ultimei runde. Este o mare premieră pentru Campionatul European, în timp ce la Cupa Mondială am mai văzut astfel de situații, în 1982, 1990 și 1994.

Nimeni nu și-ar fi imaginat un astfel de suspans insuportabil în Grupa E. În special Belgia, care a fost surprinsă de Slovacia (0-1), iar ulterior și-a revenit și a învins cu autoritate România (2-0). În schimb, România a fost implacabilă contra Ucrainei (3-0), o echipă a Ucrainei care a știut cum să reacționeze împotriva Slovaciei (2-1).

ADVERTISEMENT

România și Slovacia știu că dacă se neutralizează reciproc își vor asigura calificarea în optimi. De remarcat că, în cazul în care vor fi două remize miercuri seară, atunci Ucraina ar fi eliminată, în ciuda faptului că ar avea 4 puncte.

Asta, în condițiile în care multe alte locuri 3 din celelalte grupe vor putea trece în optimi cu doar 3 puncte”, au notat francezii de la L’Équipe după ce Franța a remizat cu Polonia.

ADVERTISEMENT

România ar putea avea șansa de a-și lua revanșa pentru înfrângerea din 2016

Franța și România s-au întâlnit și la Campionatul European din 2016. Atunci naționala cocoșului galic s-a impus cu 2-1 după reușita din ultimele minute a lui Payet. Tricolorii au făcut un joc foarte bun atunci, însă nu au reușit să depășească faza grupelor după ce în ultima rundă au pierdut surprinzător 0-1 cu Albania.

ADVERTISEMENT
1,80 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist sau peste 2,5 goluri” în meciul Slovacia - România