Sport

Ce a scris presa din Spania după Real Madrid – Barcelona 1-3: “SuperBarca a devorat Madridul” / “O injecţie de moral”

Presa iberică a reacţionat imediat după Real Madrid - Barcelona 1-3, în finala Supercupei Spaniei. Ce au scris jurnaliştii de la AS, Marca, Mundo Deportivo şi Sport.
15.01.2023 | 23:22
Ce a scris presa din Spania dupa Real Madrid  Barcelona 13 SuperBarca a devorat Madridul  O injectie de moral
Ce a scris presa din Spania după Real Madrid - Barcelona 1-3
ADVERTISEMENT

Barcelona a învins-o pe Real Madrid, scor 3-1, şi a câştigat Supercupa Spaniei. Catalanii şi-au dominat clar rivalii, care au reuşit golul de onoare abia în prelungirile meciului jucat în Arabia Saudită.

Ce au scris ziarele din Madrid după ce Barcelona a câştigat Supercupa Spaniei

Jurnaliştii de la AS scriu despre o criză la Real Madrid, după înfrângerea drastică din Supercupa Spaniei. În plus, aceştia l-au evidenţiat pe Thibaut Courtois, care a limitat proporţiile scorului.

ADVERTISEMENT

“SuperBarca în Supercupă. Gavi a profitat de un Madrid transparent în defensivă şi i-a adus primul trofeu lui Xavi. Naufragiu total pentru ‘los blancos’. Courtois a evitat o înfrângere ruşinoasă. Real Madrid intră într-o criză de grad mediu” – AS

Cei de la Marca au observat faptul că Real Madrid nu a avut nicio replică la jocul Barcelonei, care are un moral superior înainte de partea a doua a sezonului.

ADVERTISEMENT

“SuperBarca a devorat Madridul. Victorie clară pentru echipa lui Xavi, care câştigă primul trofeu ca antrenor al Barcelonei. Real Madrid a dat semne de mare slăbiciune în faţa mareului rival. Pentru prima oară după mult timp, echipa lui Carlo Ancelotti nu a avut replică. Barcelona petrece, zâmbeşte din nou şi îşi ridică moralul pentru a doua parte a sezonului” – Marca

Reacţia ziarelor din Barcelona după ce catalanii au câştigat Supercupa Spaniei

Ziariştii de la Mundo Deportivo au lăudat jocul echipei lui Xavi, aflat la primul trofeu câştigat de când este antrenorul Barcelonei. Catalanii sunt conştienţi că este un titlu mai puţin important, dar care poate ajuta pe formaţia de pe “Camp Nou” pe viitor.

ADVERTISEMENT

“Primul titlu al Barcelonei cu Xavi antrenor, după cel mai bun meci al Barcei din această epocă. Este un trofeu mai puţin important, da, dar măreşte palmaresul şi marchează viitorul. O injecţie de moral de încredere pentru Barcelona, liderul din La Liga” – Mundo Deportivo

Sport a reamintit că este prima oară când Barcelona câştigă Supercupa Spaniei, după ce formatul competiţiei a fost schimbat. De asemenea, jurnalişti catalanii au marcat finalul unei secete pentru palmaresul echipei lui Xavi, care nu mai câştigase un trofeu de pe vremea când Lionel Messi purta tricoul blaugrana.

ADVERTISEMENT

“Barcelona s-a proclamat campioana Supercupei Spaniei, în Arabia Saudită. Este prima oară când acest lucru se întâmplă. Echipa blaugrana nu reuşise să câştige trofeul de când s-a schimbat formatul. În plus, au reuşit acest lucru chiar într-un El Clasico, ceea ce dă o mai mare relevanţă trofeului. Este primul titlu al lui Xavi de când este antrenor al Barcelonei şi a rupt un şir de 21 de luni fără trofeu pentru catalani, de la Cupa Regelui obţinută cu Ronald Koeman şi cu Messi pe teren” – Sport

ADVERTISEMENT
Tags: