Sport

Nicolae Stanciu, lăudat de UEFA după golul spectaculos din meciul România – Belarus 2-1. Ce a scris forul european pe site-ul oficial. Video

UEFA a reacționat după golul fabulos al lui Nicolae Stanciu din meciul România - Belarus, scor 2-1 în calificările Campionatului European din 2024.
29.03.2023 | 14:53
Nicolae Stanciu laudat de UEFA dupa golul spectaculos din meciul Romania  Belarus 21 Ce a scris forul european pe siteul oficial Video
UEFA a reacționat după golul splendid marcat de Nicolae Stanciu în România - Belarus 2-1. Sursă foto: UEFA TV.
ADVERTISEMENT

UEFA nu a rămas tăcută după golul care a deschis scorul partidei România – Belarus 2-1 în preliminariile Euro 2024. Nicolae Stanciu, dintr-un unghi închis, a reușit să trimită în poartă direct din lovitură liberă și să îi aducă pe „tricolori” în avantaj.

Reacția UEFA după golul fabulos marcat de Nicolae Stanciu în România – Belarus 2-1

România a debutat cu dreptul într-o nouă campanie de calificare la un turnu final. De această dată, „tricolorii” împinși de la spate de Edi Iordănescu luptă pentru accederea la Campionatul European din Germania care va avea loc în perioada 14 iunie 2024 – 14 iulie 2024. După victoria neconvingătoare cu Andorra, scor 2-0 în deplasare, România a evoluat pe teren propriu cu Belarus.

ADVERTISEMENT

Prima repriza excelentă făcută de „tricolori” a pornit de la golul fabulos marcat de Nicolae Stanciu direct din lovitură liberă. Dintr-un „unghi mort” căpitanul naționalei României a șutat puternic spre poartă, iar mingea l-a depășit pe Plotnikov și s-a dus în plasa laterală.

Reușita internaționalului român nu a fost scăpată din vedere de UEFA. Alături de un material video cu reușita fotbalistului de la Wuhan Three Towns, pe site-ul oficial se arată: „Vezi lovitura liberă uimitoare a fotbalistului de 29 de ani, care a deschis scorul împotriva Belarusului dintr-un unghi strâns”, a notat forul care conduce fotbalul european. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu și-a descris reușita fabuloasă din România – Belarus 2-1: „Toți se așteptau să dau la poartă”

Titular în ambele partide ale României, Nicolae Stanciu a vorbit despre cum a reușit să înscrie al 12-lea gol în tricoul naționalei. Fostul fotbalist de la FCSB este de părere că din lotul României fac parte mulți jucători care execută foarte bine loviturile libere.

„Sunt foarte fericit, mai ales pentru victorie. Toți colegii se așteptau să dau la poartă. Am mai marcat din acea poziție, la fel și cu Lituania, dar chiar vorbeam și cu colegii că nu am prins mai deloc lovituri libere pe zona centrală, aici, la națională.

ADVERTISEMENT

Și e păcat pentru că avem executanți foarte buni. Dar cel mai important este că echipa să câștige”, a declarat Nicolae Stanciu. După cele două meciuri de încălzire cu Andorra și Belarus, pentru România urmează duelurile care se anunță mult mai alerte cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie).

România, locul secund în grupa I din preliminariile Euro 2024 după două etape

România și-a îndeplinit obiectivul debutului în preliminariile Euro 2024. Datorită celor două victorii cu Andorra și Belarus, „tricolorii” ocupă locul 2 în grupa I în spatele liderului Elveția. Cele două echipe au câte 6 puncte, însă selecționata lui Murat Yakin are un golaveraj mai bun (8-0).

ADVERTISEMENT

Vestea bună pentru selecționata lui Edi Iordănescu după etapa a doua din preliminariile Euro 2024 a venit din Kosovo, acolo unde echipa pregătită de Alain Giresse a făcut doar un egal cu Andorra. Rezultat care dă speranțe românilor pentru calificarea la un turneu final după o pauză de opt ani.

Israel, cealaltă contracanditată la locul 2, a obținut un punct după primele două partide. Echipa antrenată de Alon Hazan a remizat pe teren propriu împotriva Kosovo, scor 1-1 și a pierdut cu Elveția, scor 0-3 în deplasare.

ADVERTISEMENT