News

Ce a spus avocata lui Liviu Dragnea după decizia CCR: “Nu pot decât să mă bucur”

03.07.2019 | 19:06
Ce a spus avocata lui Liviu Dragnea dupa decizia CCR Nu pot decat sa ma bucur

Avocata lui Liviu Dragnea reacționează după decizia Curții Constituționale a României, care a admis sesizarea deputatului Florin Iordache, privind completurile specializate. Condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, fostul președinte al Partidului Social Democrat în repetate rânduri acest aspect de-a lungul procesului său ce vizează angajările fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Ce spune avocata lui Liviu Dragnea despre decizia magistraților CCR

Într-un interviu acordat recent, Flavia Teodosiu s-a arătat mulțumită de hotărârea magistraților CCR, afirmând totodată că în momentul de față așteaptă motivarea, pentru a lua cunoștință de limitele în care se încadrează această sentință.

Nu am ce să comentez la momentul acesta. Nu pot decât să mă bucur foarte tare că s-a admis. Este foarte corect așa, dar deocamdată nu am ce comentariu să fac în plus până nu văd motivarea. Știu că s-a admis, dar să vedem în ce limite. Aștept motivarea să știu ce atitudine să iau, dacă voi putea să iau vreo atitudine în principiu. Realmente era un conflict, aștept motivarea și în funcție de ea vedem ce avem de făcut” , a declarat avocata fostul lider al formațiunii politice aflate la guvernare.

CCR a admis sesizarea depusă de Florin Iordache

În cursul zilei de miercuri, 3 iulie, magistrații Curții Constituționale a României au admis obiecția formulată de Florin Iordache, deputat al PSD, privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor specializate în procese care vizează fapte de corupție. Decizia a stârnit un val de critici din partea membrilor Opoziției, cel mai vehement fiind Ludovic Orban, liderul Partidului Național Liberal.

Este stupefiantă decizia de astăzi a Curții Constituționale referitoare la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astăzi vedem rațiunea pentru care această decizie a fost amânată de patru ori, aparent în mod inexplicabil, rațiunea a fost aceea de a fi schimbată componența Curții Constituționale pentru a se realiza „majoritatea lui Dragnea”. PSD a reușit prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constituțională să obțină compromiterea acestei instituții fundamentale în orice democrație” , a transmis acesta, prin intermediul unui comunicat.