News

Ce a spus candidatul independent George Simion la ieșirea de la votul la alegerile europene

26.05.2019 | 09:36
Ce a spus candidatul independent George Simion la iesirea de la votul la alegerile europene

Candidatul unionist George Simion a făcut câteva declarații imediat după ce a ieșit din secția de votare. Acesta a votat la o secție din Iași alături de primarul municipiului, Mihai Chirica. Simion și Chirica au fost primii votanți de la o secție din oraș, la puțin timp după ce s-au deschis urnele de vot.

George Simion a votat în orașul celor trei mari Uniri

Cei doi au fost împreună la secția de votare nr. 201 din Iași și au vrut să dea un exemplu pentru toți românii, pe care îi încurajează să iasă la vot pentru că au acest drept. Primul care a intrat în secția 201 din oraș a fost primarul Iașiului, urmat apoi de George Simion. Simion a explicat de ce a ales să voteze în capitala Moldovei.

“Am votat la Iaşi, oraşul celor trei mari Uniri, pentru a avea o Românie care să fie mare în Europa şi mare în lume. Totodată, votez la Iaşi pentru a da o palmă partidelor politice”, a declarat candidatul independent care dorește unirea Republicii Moldova cu România.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, la vot. Sursa foto: Ziarul de Iași

Mihai Chirica, primarul Iașiului, îi îndeamnă pe români să iasă la vot

“Prin faptul că m-am prezentat la vot la deschiderea secţiilor de votare vreau să arăt că trebuie să ne trezim mai devreme. De 30 de ani stăm şi aşteptăm să facă alţii munca pentru noi. Fiecare cetăţean din România trebuie să îşi asume votul.

Invităm pe toată lumea să iasă la vot, să voteze responsabil, să gândească înainte de a pune această ştampilă care decide viitorul. Sperăm la un viitor mai bun”, a spus după vot primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Românii își aleg astăzi europarlamentarii și votează și la scrutinul pentru referendumul pe justiție. Aceste alegeri sunt considerate cruciale pentru Europa, căci euroscepticii sunt pe val, iar șansele ca în Parlamentul European să ajungă persoane care se împotrivesc valorile comune ale Europei sunt foarte mari chiar și în țări cu democrații consolidate.