Fotbal international

Gică Hagi recunoaşte că nu se poate bate cu echipele din Vest: “Ei cu 3000 de euro îşi cumpără pantofi!”

02.08.2019 | 10:36
Gica Hagi recunoaste ca nu se poate bate cu echipele din Vest Ei cu 3000 de euro isi cumpara pantofi

Gică Hagi a fost şi vesel şi trist în acelaşi timp la conferinţa de presă care a urmat partidei retur din Europa League, dintre Viitorul Constanţa şi Gent. Vesel, pentru că echipa sa a jucat fotbal, a atacat tot timpul şi în final s-a impus, meritat, cu scorul de 2-1, trist, pentru că nu a fost suficient pentru a întoarce acel 3-6 din tur, unde în prima repriză belgienii aveau deja avans de 5-1.

Ce a spus Gică Hagi după Viitorul Constanţa – Gent 2-1

Omul care înseamnă totul la gruparea constănţeană, şi patron  şi antrenor, a fost foarte fair-play şi şi-a felicitat adversarul, spunând foarte deschis că acum nu se poate încă bate cu echipele din Vest, cu bugete de minim 40 de milioane de euro, dar cum este un ambiţios care nu se lasă şi căruia nu îi place să piardă promite că va veni şi ziua în care va putea construi o echipă care să se bată de la egal la egal cu rivalii din ţările cu fotbal puternic.

“Nu îmi convine că am fost eliminaţi, dar am întâlnit un club foarte bine organizat, un club foarte bun, care vine dintr-o ţară unde primele şase echipe sunt foarte bine organizate.Realitatea e că trebuie să ne dezvoltăm, nu putem să ne ridicăm la nivelul lor, al fotbalului belgian, România în momentul de faţă. Cred că suntem departe de ei. Mai avem mult de muncit, să construim infrastructură, să construim bugete, să fie finanţatate cluburile cum trebuie.

Gică Hagi după Viitorul – Gent. Regele recunoaşte că Gent a fost peste echipa sa

Hagi explică de ce nu poate păstra de la un sezon la altul aceeaşi echipă

Staţi liniştiţi că eu o să încerc să o fac. Nu ştiu în cât timp, dar asta am în cap şi vom începe de mâine să muncim la acest lucru, să încercăm să devenim mai buni, mai competitivi, mai aproape de ei, pentru că nu îmi convine ce s-a întâmplat în aceste două meciuri. Dar asta e realitatea, trebuie să o accept”

Ei au arătat mai bine ca noi, mai puternici. Singurul meu defect în momentul de faţă, dar sunt forţat şi trebuie să o fac, că trebuie să îmi fac bugetul cu vânzarea de jucători. Iar tot ce am mai bun, azi lucrez şi mâine o iau de la capăt. În fiecare an o iau de la capăt, de la zero. Când o să am doi, trei ani lotul sau o să vând un jucător şi o să fac buget de 10-15 milioane, atunci cu siguranţă mă bat cu ei. Dar până atunci îmi e greu”

Adversarii, cu 3000 de euro îşi luau pantofi

Regele a ţinut să vină şi cu o situaţie concretă, discutată în urmă cu ceva timp, între jucătorii săi şi cei de la Salzburg, când constănţenii au fost eliminaţi lejer de austrieci: ”Am jucat cu Salzburg anul trecut sau acum doi ani. Pe timpul ăla media salariilor era la 3-4000 euro la noi. Şi i-a întrebat cineva de la ei ce salarii fixe au. Ei între ei. Şi au răspuns că 3000. Şi le-a zis ăla <<3000. Cu 3000 îmi iau pantofi>> O pereche de pantofi! Şi voi vreţi să ne ducem să ne batem cu ei?