Life

Ce a spus Ion Dichiseanu în ultimul interviu acordat presei. Ce dorință avea marele actor: „Mi l-a promis fie-mea”

În ultimul interviu acordat de Ion Dichiseanu presei, actorul spunea că îi era dor de tinerețe, de vremurile bune în care era sănătos și lipsit de griji.
20.05.2021 | 16:58
Ce a spus Ion Dichiseanu in ultimul interviu acordat presei Ce dorinta avea marele actor Mi la promis fiemea
ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu a vorbit pentru ultima oară într-un interviu televizat în luna octombrie, înainte să împlinească vârsta de 87 de ani.

Îndrăgitul actor al teatrului și filmului românesc a vorbit pentru Antena Stars despre marile sale doruri, dar și ce dorință mai avea de la viață.

ADVERTISEMENT

Actorul spunea că îi era dor de petrecerile de altădată că lăutari, de adevăratele bucurii pe care le trăia de ziua lui. Întrucât în 2020 țara noastră a fost lovită de pandemia de coronavirus, Dichiseanu nu a putut petrece așa cum își dorea.

Ion Dichiseanu își dorea să facă înconjurul Europei cu mașina promisă de fiica lui

În respectivul interviu, marele artist spunea că își dorea să plece cu mașina prin toată Europa. Fiica lui, Ioana, i-a promis un Mercedes pe care actorul nu a mai apucat să îl conducă, să își îndeplinească acest vis la bătrânețe.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu și-ar fi dorit să își facă ziua la restaurant, cu voie bună și lume, dar nu s-a putut. A petrecut fără mare tam-tam și s-a concentrat mai mult pe starea lui de sănătate în ultimele luni, una care a devenit tot mai precară.

„Am plecat din București, la cuscri mei. Nu am putut să îmi fac ziua la restaurant, așa cum făceam de obicei, dar mă simt bine. Toți prietenii m-au sunat și mi-au dat mesaje.

ADVERTISEMENT

La telefoane am răspuns cât am putut, că am mai băut și eu, am mai dansat aici cu toții. Dar mi-e dor de petrecerile acelea mari, cu prietenii, cu lăutarii, dar acum m-am conformat.

Oricum la noi începem să sărbătorim trei zile, prima data ziua mea, apoi ziua fiicei. Trei zile și trei nopți. Am primit deja și cadouri, multe, sticle de tot felul, eșarfe, parfumuri, cămăși, pulovere, încă nu le-am despachetat pe toate.

ADVERTISEMENT

Dar, în mod deosebit, îmi doresc un Mercedes decapotabil, mi l-a promis fie-mea. Aș vrea să merg cu noua mașină prin Europa”, a declarat în luna octombrie pentru Antena Stars.

A fost decorat de președintele Iohannis în anul 2019

Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Acesta era internat în ultimele trei luni la Spitalul Floreasca din București.

Dichiseanu suferise din cauza unei infecție cu o bacterie periculoasă, spun surse din cadrul spitalului. Fiica actorului a fost tot timpul alături de acesta, postând des mesaje pe internet în care îi ruga pe oameni să se roage pentru tatăl ei.

Ion Dichiseanu a fost unul dintre cei mai iubiți actori de teatru și film din România. Acesta a fost decorat în anul 2019 pentru întreaga sa carieră de președintele Klaus Iohannis. A primit Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

 

ADVERTISEMENT