Sporturi

Ce a spus Karolina Pliskova după eliminarea din semifinale de la Australian Open. Naomi Osaka, declarată “noua Serena Williams” a circuitului WTA

24.01.2019 | 13:30
Ce a spus Karolina Pliskova dupa eliminarea din semifinale de la Australian Open Naomi Osaka declarata noua Serena Williams a circuitului WTA

Ce a spus Karolina Pliskova după eliminarea din semifinale de la Australian Open. Karolina Pliskova a fost de-a dreptul uimită de jocul pe care Naomi Osaka l-a avut în penultimul act la Melbourne. Sportiva din Japonia s-a calificat în marea finală de sâmbătă după ce a trecut de Karolina Pliskova, scor 6-2, 4-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 56 de minute de joc.

Naomi Osaka a intrat pe teren foarte hotărâtă încă de la începutul meciului, iar Pliskova a ridicat nivelul de joc treptat, însă nu s-a putut opune uraganului Osaka. Nipona a reuşit în semifinala de la Melbourne nu mai puţin de 56 de lovituri direct câştigătoare, o performanţă incredibilă pentru o partidă din circuitul feminin de tenis. Pe lângă asta, Osaka a câştigat 13 meciuri la rând în cadrul turneelor de Grand Slam.

Naomi Osaka, noua Serena Williams din circuitul WTA

La finalul partidei, Karolina Pliskova a recunoscut că Naomi Osaka a jucat incredibil, japoneza fiind comparată tot mai mult cu Serena Williams în circuitul WTA, mai ales pentru armele sale, serviciu, forţă şi spiritul incredibil de luptă. “Nu cred că eu am făcut ceva greşit în această partidă. Pur şi simplu Naomi a fost mult prea bună. A meritat pe deplin victoria, evident. E o jucătoare fantastică şi nu mă aşteptam să evolueze slab. Dar credeam că va face mai multe greşeli. Nu s-a întâmplat”, a declarat sportiva din Cehia la finalul partidei, potrivit WTA Insider.

De partea cealaltă, Osaka spune că ştia la ce să se aştepte încă dinainte de meci. “M-am aşteptat cumva ca Pliskova să revină în setul secund. Mi-am spus însă că trebuie să mă regruprez în setul decisiv şi în felul acesta am reuşit să câştig. E foarte cald, da, dar îmi place căldura. Când am văzut că e acoperişul tras mi-am spus că e momentul meu să strălucesc, dar după ce s-a închis cred că le-a plăcut şi oamenilor”, a spus Osaka după meci, care va evolua în marea finală de sâmbătă contra unei alte cehoaice, Petra Kvitova.