News

Ce a spus Klaus Iohannis la ceremonia dedicată Papei Francisc de la Cotroceni. Mesajul adresat Suveranului Pontif

31.05.2019 | 13:59
Ce a spus Klaus Iohannis la ceremonia dedicata Papei Francisc de la Cotroceni Mesajul adresat Suveranului Pontif

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit astăzi, 31 mai, cu Papa Francisc. La ceremonia dedicată Sanctității Sale a vorbit despre relația foarte bună pe care țara noastră o are cu Vaticanul, dar și despre provocările pe care le are România în contextul european tot mai complicat din cauza ascensiunii extremismului.

Klaus Iohannis militează pentru toleranță

Klaus Iohannis a început discursul prin a-i mulțumi lui Papa Francisc pentru că a acceptat invitația în țara noastră și a subliniat că această vizită poate avea rolul crucila de a ne uni, mai ales că în ultima vreme lumea e tot mai dezbinată. Iohannis a ținut să precizeze că România a trecut testul toleranței la capitolul religie, căci există zeci de confesiuni diferite care nu reprezintă o barieră între români.

”România și-a reconfigurat destinul. În România, țară cu populație majoritar ortodoxă, angajamentul pentru respectarea cultelor religioase a dus la un respect reciproc. Acest lucru se reflectă și în respectul pe care Biserica Catolică o oferă diasporei române.

Papa Francisc va sta în România până duminică. Sursa foto: Digi 24

Papa Francisc va pleca mâine la Șumuleu Ciuc

Mesajele Sanctității voastre îndeamnă la solidaritate în fața sărăciei, migrației, salvării mediului și consumerismului. Societatea românească rezonează cu aceste mesaje. Pășim alături de Sanctitatea voastră pe această punte pentru a clădi o Grădină a Maicii Domnului spre care trebuie să mergem împreună”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, primul loc unde a poposit Suveranul Pontif.

Papa Francisc va fi mâine la Șumuleu Ciuc și la Iași, iar duminică va fi prezent la Blaj unde vor fi beatificați episcopi martiri români greco-catolici. Vizita Papei se produce la 20 de ani de la prezența lui Papa Ioan Paul al II-lea în România, cel care a botezat țara noastră drept Grădina Maicii Domnului.

Papa Francisc va decola din România de pe Aeroportul din Sibiu, după 3 zile de pelerinaj, căci el însuși a spus că este un frate și un pelerin în România.