News

Ce a spus Mircea Badea în timpul emisiunii Sinteza Zilei. A stârnit râsete în platoul de la Antena 3

28.04.2021 | 07:28
Ce a spus Mircea Badea in timpul emisiunii Sinteza Zilei A starnit rasete in platoul de la Antena 3
ADVERTISEMENT

Mircea Badea, realizatorul ”În gura presei”, a fost în formă de zile mari, marți seara, în timpul pasei cu emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Vedeta postului de știri a stârnit râsete în studiul talk-show-ului prezentat de Mihai Gâdea, acolo unde se aflau printre invitați și marea campioană de la gimnastică Larisa Iordache.

ADVERTISEMENT

Badea a vorbit despre una dintre sarcinile plăcute ale românilor înainte de Paște: achiziția mielului. Prezentatorul a ținut să dea tuturor un pont extrem de important, în acord și cu sfaturile venite dinspre ANPC.

Mircea Badea a stârnit râsete în platoul de la Antena 3. Ce a spus prezentatorul

La începutul acestei săptămâni, Paul Anghel, directorul general al Direcţiei generale de control şi supraveghere a pieţei şi armonizare europeană din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a venit cu recomandări extrem de utile pentru cetățeni în privința alegerii mielului de Paște.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea a explicat mai pe înțelesul tuturor spusele oficialului ANPC și a spus cum trebuie să tratăm alegerea acestui animal: ”ar fi bine să nu aibă canini și să nu vorbească limbi străine: ham!”, a spus vedeta Antena 3, spre amuzamentul tuturor celor prezenți în platoul Sinteza Zilei.

”Mai realist decât rețetele acestea foarte fonflite la noi la români este un articol în care ne învăța un expert, un specialist, cred că șeful de la Protecția Consumatorului, cum să alegem mielul. Și un criteriu, foarte important, zice să nu comparăm din portbagajul unei mașini. Cumpărați-l dintr-o vitrină frigorifică.

ADVERTISEMENT

Și când îl cumpărați, zice, să vă uitați cu mare atenție dacă are copite – ar fi bine să aibă, și să nu aibă canini, dacă înțelegi ce vreau să spun. Adică să nu vorbească limbi străine: ham!”, a spus Badea, marți seara.

Recomandările ANPC pentru Paște

În preajma sărbătorii Paștelui, cei de la ANPC ne îndeamnă să cumpărăm produsele alimentare perisabile, respectiv carnea de miel, peştele, ouăle, numai din măcelării şi magazine alimentare autorizate, dotate cu vitrine frigorifice şi termometre şi de unde avem certitudinea că aceste produse sunt controlate din punct de vedere sanitar-veterinar.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește mielul, subiectul tratat cu umor de Badea, un oficial al instituției spune că, indiferent de unde cumpărăm carnea, trebuie să-i verificăm aspectul şi mirosul. Asta înseamnă că ea trebuie să fie roz sau roşie, la suprafaţă cu o peliculă uscată, consistenţa fermă şi elastică, iar mirosul, de produs proaspăt.

De asemenea, ”ca o măsură de prevedere suplimentară este bine să observați la mielul cumpărat copita şi dentiţia specifice ierbivorelor – la dentiţie se va urmări în special lipsa caninilor”, spunea Paul Anghel, director ANPC.

ADVERTISEMENT