Sporturi

Ce a spus Novak Djokovic după al şaptelea succes la Australian Open! “Îmi trăiesc visul! E uluitor”

27.01.2019 | 14:00
Ce a spus Novak Djokovic dupa al saptelea succes la Australian Open Imi traiesc visul E uluitor

Ce a spus Novak Djokovic după al şaptelea succes la Australian Open. Novak Djokovic a obţinut victoria mult aşteptată în marea finală de la Australian Open şi a cucerit al 15-lea titlu de Grand Slam al carierei, întrecându-l pe Pete Sampras, şi, de asemenea, al şaptelea titlu major câştigat în Australia! Sârbul l-a învins pe Rafael Nadal în minimul de seturi, scor 6-3, 6-2, 6-3, după doua ore şi 6 minute de joc de joc.

Marele tenismen din Serbia a ajuns la 15 succese în turneele de Grand Slam, dintre care trei la rând. El s-a mai impus la Melbourne în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 şi 2016 şi a devenit cel mai titrat tenismen din istorie la acest turneu major, depăşindu-i pe Roger Federer, care a câştigat de şase ori, ultima dată anul trecut, şi pe Roy Emerson, tot cu şase trofee. Ibericul de pe locul secund rămâne cu un o victorie la Australian Open, în 2009, şi cu patru finale pierdute.

Discursul lui Novak Djokovic la ceremonia de premiere de la Melbourne

“Vreau să îl felicit pe Rafael Nadal pentru jocul său din aceste ultime două săptămâni, revenit după o accidentare gravă. Păcat că în cariera sa a fost atât de lovit de aceste probleme medicale, a arătat însă multă rezistenţă. Încerc să îmi aduc aminte tot ce s-a întâmplat în aceste ultime 12 luni, şi eu am fost grav accidentat, m-am operat chiar după AO-ul de anul trecut, e uluitor să fiu aici cu acest trofeu în braţe după atâtea încercări. Mulţumesc echipei mele, m-au sprijinit atât de mult, îmi salut familia care este acum atât de departe, sper că m-au urmărit de la mii de kilometri depărtare.  Trofeele sunt atât de speciale când ai alături persoane dragi cu care poţi împărtăşi aceste senzaţii atât de frumoase”, a declarat Novak Djokovic la ceremonia de premiere, fiind vizibil emoţionat, imediat după discursul învinsului.

“Familia mea mi-a dat şansa să îmi trăiesc visul, iar eu asta nu o pot uita niciodată. E cel mai grozav turneu din lume aici în Australia, ne simţim atât de bine, suntem primiţi ca acasă, vara la Antipozi e atât de bine, toţi oamenii ne primesc bine, ne respectă, ne zâmbesc, pentru noi e o onoare să evoluam în faţa voastră”, a mai spus jucatorul sarb la aceasta festivitate”, a mai spus sârbul, actualul lider mondial din ATP.