Ce a spus procurorul de ședință despre complicitatea soției criminalului din Onești. Explicațiile date de avocatul acesteia

Rareș Mușătoiu   
în HotNews
03/03/2021, 22:43
Ce a spus procurorul de ședință despre complicitatea soției criminalului din Onești. Explicațiile date de avocatul acesteia
Valentin Iacob, fostul avocat al soției criminalului de la Onești: "Unde începe complicitatea morală" foto: captură Antena 3

Avocatul soției criminalului din Onești a oferit mai multe detalii despre posibila ei participare la crimă. Procurorul de ședință a spus în cursul acestei zile că urmează să se discute mai în detaliu despre implicarea acesteia în incident, iar pe măsură ce ancheta va evolua probabil lucrurile se vor lămuri.

Soția a fost arestată preventiv, în cazul celor doi muncitori lipsiți de libertate și ulterior uciși de către Gheorghe Moroșan.

Fostul locatar al unui imobil din Onești a ucis doi muncitori care lucrau în acel apartament, decizia fiind motivată de faptul că acesta pierduse locuința în urmă cu mai mulți ani

Ce a spus procurorul de ședință despre implicarea soției criminalului din Onești. Explicațiile avocatului

“Nimeni nu a produs vreo dovadă că soția a și intrat în apartamentul cu pricina, de aici apar suspiciunile legate de participarea ei morală sau materială la infracțiunea de lipsire de libertate.

Nu există vreo dovadă certă, concludentă și utilă că ea ar fi intrat în acel apartament și cu atât mai puțin nu există vreo dovadă că ar fi contribuit la imobilizarea celor două victime.

Eu aș vedea situația pe două paliere: frustrarea care i-a animat pe ei în atâția ani de zile, nemulțumirea care li s-a produs datorită acelei situații pe care o consideră o mare nedreptate care li s-a făcut, iar al doilea palier este solidaritatea pe care o soție o are față de soțul ei. 

Linia de demarcație dintre solidaritate și complicitatea fie și ea morală este sensibilă și greu de stabilit, urmează pe parcursul cercetărilor penale să se probeze mult mai mult decât este acum gradul ei de complicitate.

Procurorul de ședință a zis că nu a reușit să probeze complicitatea ei la imobilizarea celor doi, dar până la urmă va reuși să probeze acest lucru. Trebuie la un moment dat să înceapă și ancheta în ceea ce îl privește pe Gheorghe Moroșan.

Ieri în sala de judecată în timp ce era analizată propunerea Parchetului de arestare preventină, Aurelia Moroșan a spus că a fost îngrozită de masacrul care s-a produs, deci pe măsură ce trece timpul realizează adevărata dimensiune a ceea ce s-a întâmplat.

Nu neapărat că s-ar desolidariza cu soțul ei, că este până la urmă soțul ei, dar pare că nu este de acord cu ceea ce a făcut.

A negat întotdeauna că ar fi intrat în casă și că ar fi contribuit la imobilizarea acelor oameni. Ei au venit împreună, a stat la un moment dat că a văzut că soțul ei are ceva mare într-un buzunar de hanorac, dar nu l-a întrebat ce, deoarece de multe ori nu îi răspunde.

Știe că este un om impulsiv și îi este frică de el, dar nu și-a imaginat că poate să ajungă la stadiul de a omorî doi oameni.

Ea nu poate să știe cum a reușit soțul să imobilizeze acei doi oameni, deoarece susține că nu a intrat în apartament. Soțul ei are în jur de 130 de kilograme, este un om destul de vânjos”, a declarat avocatul Aureliei Moroșan.

Închide ×