Universitatea Craiova a remizat în deplasare cu U Cluj, scor 1-1 în etapa a 10-a. În urma acestui duel, Sorin Cârțu a discutat despre strategia lui Costel Gâlcă și despre jucătorii oltenilor.
Sorin Cârțu a apreciat schimbările făcute de Costel Gâlcă în duelul U Cluj – Universitatea Craiova 1-1. Analistul FANATIK a criticat, însă, jucătorii străini care nu ies în evidență.
Totodată, Cârțu a semnalat și o problemă în apărarea oltenilor. Fostul oficial al Universității Craiova este de părere că fundașii centrali nu reușesc să se impună în duelurile aeriene din cauza înălțimii pe care aceștia o au.
“Schimbările au intrat mai bine. Mă deranjează că jucătorii noștri străini au nevoie de schimbare la meciuri. Se anunță un meci important cu liderul și vreau să îi văd că ies în evidență. Noi tot la ai noștri ne uită. De la străini avem mai puține așteptări.
La meciul cu Sepsi ne-am descurcat bine pe teren și am rezolvat multe probleme. Dar am avut probleme la capitolul aerian.
Centrările nu au fost degajate sau respinse de apărarea noastră. Avem probleme în apărare, iar fundașii noștri centrali nu au o înălțime deosebită.
Maldonado nu e rău acolo. Dar sare anticipativ, are o tehnică la capitolul ăsta bună. Nici nu sunt atacanți în România care să te domine fizic și atunci rezolvă cât de cât.
Dar la partidele din Europa nu au reușit să facă față unor atacanți cu gabarit. Asta pentru că au înălțime medie”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.
“Urmează meciuri grele, dar știau ce program au. Sunt 10 etape și 16 puncte, nu mi se pare… E o medie de 1,6 puncte pe meci. Nu-mi vorbiți mie de titlu la o medie de 1,6. N-ai cum să vorbești de titlu cu o medie de 1,6.
Eu la modul ăsta fac întotdeauna socotelile. Sigur că 10 etape înseamnă o treime din sistemul regular, dar vreau mai mult dacă ai acest obiectiv de a câștiga campionatul. Sigur că în momentul în care vin jucători, ai mai mult timp la dispoziție, să vedem.
Poate va fi și inspirație mai multă. Poți să recuperezi, dar să vedem cum jucăm cu handicap dacă noi jucăm prost când suntem cât de cât cu un avantaj sau la egalitate”, a mai spus Cârțu.