News

Ce a vorbit Viorica Dăncilă cu Papa Francisc la Iaşi. Cum a venit îmbrăcată şefa Executivului

01.06.2019 | 20:54
Ce a vorbit Viorica Dancila cu Papa Francisc la Iasi Cum a venit imbracata sefa Executivului

Viorica Dăncilă a fost la Iași, unde Papa Francisc a poposit imediat după slujba specială oficiată la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita. Suveranul Pontif a vorbit câteva secunde cu premierul României înainte de a urca pe scenă, dar și după ce a coborât și nu a părut să fie incomodat de prezența conducătoarei guvernului.

Papa Francisc și Viorica Dăncilă s-au salutat cordial

Discuția purtată de cei doi nu a fost una semnificativă din punct de vedere al mesajelor, ci vorbim mai degrabă despre un salut cordial și despre banalele declarații de bun-venit și de mulțumire, însă analiștii politici remarcă faptul că suveranul pontif a ținut să o salute pe doamna premier înainte și după prezența pe scenă.

Viorica Dăncilă a purtat un compleu negru, în același ton sobru cu care l-a primit pe Aeroportul Otopeni pe Francisc vineri, 31 mai, la sosirea acestuia în țara noastră. Dăncilă a avut părul strâns într-un coc subtil și pe haină a avut atașată o broșă la nivelul gâtului. Premierul a fost însoțit alături de alți membri ai Guvernului printre care și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Discurs istoric al Papei la Iași

Din imaginile postate pe Youtube, se înțelege că Viorica Dăncilă l-a salutat pe capul Bisericii Catolice căruia i-a mulțumit pentru prezența la Iași și pentru cuvintele frumoase pe care le-a adresat românilor. ”Cu siguranță, credința „nu este cotată la bursă”, nu se vinde și, cum ne amintea Eduard, poate părea că „nu folosește la nimic”.

Însă credința este un dar care menține vie o certitudine profundă și frumoasă: apartenența noastră în calitate de fii, și de fii iubiți de Dumnezeu. Dumnezeu ne iubește cu iubire de Tată. Fiecare viață, fiecare dintre noi îi aparține. Este o apartenență ca fii, dar și ca nepoți, ca soți, ca bunici, ca prieteni, ca vecini; o apartenență în calitate de frați între noi”, este o parte a discursului susținut de Papa Francisc la Iași.