News

Ce achiziții a făcut compania de imobiliare a iubitului Elenei Udrea. Firma la care Adrian Alexandrov e acționar e implicată într-un megaproiect imobiliar

Adrian Alexandrov este acționar într-o companie de imobiliare care este implicată în ridicarea unui complex rezidențial de lux în Cluj-Napoca. Recent, firma a achiziționat două bunuri.
28.05.2022 | 10:00
Ce achizitii a facut compania de imobiliare a iubitului Elenei Udrea Firma la care Adrian Alexandrov e actionar e implicata intrun megaproiect imobiliar
Firma la care este asociat Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, a făcut câteva achiziții în ultima perioadă / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, astfel că nu s-a prezentat luni în fața completului de cinci judecători de la Instanța Supremă, care a amânat pentru 20 iunie judecarea recursului formulat de fostul ministru al turismului în dosarul Gala Bute. În această perioadă, iubitul Elenei Udrea se ocupă de afacerile familiei, o companie de imobiliare care a făcut recent câteva achiziții de bunuri.

Elena Udrea s-a plâns de abuzurile comise împotriva sa

Elena Udrea este în Bulgaria din 7 aprilie, ziua în care a fost condamnată definitiv la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, Înalta Curte de Casație și Justiție respingând recursul în anulare formulat de Udrea. Luni, la Instanța Supremă, Udrea a fost reprezentată de trei avocați.

ADVERTISEMENT

Aceștia au încercat să convingă instanța ca dezbaterile să înceapă de luni, dar fără succes, deoarece judecătorii au stabilit că trebuie refăcut ordinul european de anchetă emis anterior și îndeplinirea procedurii de citare a Elenei Udrea în locul unde aceasta este reținută în Bulgaria. Inițial, Udrea nu a dorit să fie audiată prin videoconferință, ci și-a manifestat dorința să fie prezentă la proces.

Elena Udrea a postat duminică un mesaj în care se plânge de abuzurile comise împotriva sa. “Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Vâlcov, Bica) şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.”, a scris Elena Udrea din închisoarea din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Udrea a mai menționat că judecătorii ar fi încălcat o decizie a Curții Constituționale: “Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi, evident, in libertate”.

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, e implicat în afaceri imobiliare de mai mulți ani

În această perioadă, cel care se ocupă de afacerile familiei este Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, tatăl fetiței acesteia. De mai mulți ani, Alexandrov este implicat în afaceri imobilare. El a achiziționat franciza ReMax și s-a ocupat de tranzacții imobiliare în zona de nord a Bucureștiului, dar de aproape doi ani nu mai este pe lista de brokeri imobiliari ai companiei.

ADVERTISEMENT

Alexandrov își desfășura activitatea prin intermediul firmei General Concept Activ SRL care a avut o pierdere de aproximativ 33.000 de lei în 2020. În același an, Alexandrov a devenit deținătorul a 50% din acțiunile firmei SC Realtopfarma SA, ceilalți acționari fiind Mariana Livia și Gheorghe Petrovan din Sighetu Marmației. Despre Realtopfarma SA, presa a relatat vara trecută că este implicată, alături de alte companii imobiliare, într-un megaproiect imobiliar la Cluj-Napoca, un cartier de lux numit Transilvania Smart City, a cărui valoare este de 700 milioane de euro.

Proiectul de la Cluj cuprinde 800 de apartamente,  20.000 metri pătrați comerciali, două hectare transformate în cel mai mare parc privat din țară și 1.200 de locuri de parcare inteligente subterane. În 2020, Realtopfarma SA a avut un profit net de 410.044 lei, fiind primul an de acrtivitate, după ce în 2017, 2018 și 2019 cifra de afaceri fusese 0. Tot presa a scris că Elena Udrea este cea care ar fi în spatele proiectului de la Cluj, prin Realtopfarma SA.

ADVERTISEMENT

Firma la care Adrian Alexandrov e acționar a achiziționat un SUV de 130.000 euro

Conform FANATIK, Realtopfarma SA, compania la care Adrian Alexandrov deține 50% din acțiuni, a efectuat două achiziții în ultimele luni, conform datelor de la Registrul Național de Publicitate Mobiliară. Pe 23 septembrie 2021, Realtopfarma SA a cumpărat în leasing un scuter BMW C 400 GT, al cărui preț este de 7.900 de euro. Motorul are o capacitate de 350 cm cubi, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 139 km/h.

Acum aproape 4 ani, Adrian Alexandrov și-a cumpărat un scuter cu care se plimba pe străzile aglomerate ale Bucureștiului, dar se pare că a simțit nevoia unui model mai performant și mai puternic. Cealaltă achiziție făcută de Realtopfarma SA s-a realizat tot printr-un contract de leasing, semnat pe 14 februarie 2022.

De data aceasta, potrivit FANATIK, este vorba despre un SUV Mercedes Benz GLS 400 D 4Matic, fabricat în 2021, al cărei preț este de aproximativ 130.000 de euro. Este o mașină de familie, cu 5 scaune plus alte două suplimentare, iar dotările sunt de ultimă generație. Motorul are o capacitate de 2.925 cm cubi, iar consumul urban este de 9,4 l/100 km.

ADVERTISEMENT