News

Ce acte sunt necesare pentru aprobarea unui loc de parcare în sectorul din care faci parte

13.06.2019 | 15:39
Ce acte sunt necesare pentru aprobarea unui loc de parcare in sectorul din care faci parte

Într-un oraș cu un mijlocaș de transport în comun deficitar și cu o populație de peste 2 milioane de locuitori, mașinile reprezintă o necesitate pentru fiecare bucureștean. Fie că ai nevoie de o mașină să mergi acasă sau să pleci cu ea în vacanță, o mare problemă pentru bucureșteni este dată de lipsa parcărilor. Astfel, fiecare sector în parte din București are mai multe locuri pe care cetățenii din sectoare le pot închiria. În rândurile care urmează vă prezentăm actele necesare pentru închirierea unui loc de parcare, în funcție de sector.

Ce acte ai nevoie să îți iei un loc de parcare

Astfel, dacă stai în sectorul 1, va trebui să mergi la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 din Bdul Poligrafiei, nr. 4. Pentru a închiria un loc de parcare, ai nevoie de următoarele acte: Cererea de închiriere;  Actul de identitate (buletin) original și copie; Certificat înmatriculare al autoturismului cu ITP la zi, original și copie; Certificat de comodat (dacă este cazul) original și copie; Contract leasing (dacă este cazul) original și copie; Certificat de încadrare în Grad de handicap (dacă este cazul) original și copie; O taxă în valoare de 76,65 de lei/loc/autoturism/An. Cei care vor să își prelungească aceste contracte au nevoie de cartea de identitate și talonul în original.

Cei care vor să își ia un loc de parcare în sectorul 2, au nevoie de aceleași acte ca la sectorul 1. Însă, în plus, locuitorii din sectorul 2 al Capitalei au nevoie de un aviz din partea asociației de localatari și proprietari. Cererile se vor depune personal de către solicitanți sau împuterniciți la Registratura Administrației Domeniului Public Sector 2.

Ce acte ai nevoie pentru un loc de parcare *foto: economica.net
Ce acte ai nevoie pentru un loc de parcare *foto: economica.net

Cum îți găsești un loc de parcare în sectoarele din București

Dacă locuiești în sectorul 3, atunci ai nevoie ca mijlocul de transport să fie declarant fiscal pe sectorul 3, ai nevoie de o poliță de asigurare de tip RCA și o verificare ITP valabile și ca toate impozitele, taxele și amenzile să fie achitate la timp. Pentru cei care s-au mutat recent în sectorul 3 și vor să obțină un loc de parcare, atunci aceștia se înscriu la o licitație și trebuie să achite taxă de participare în valoare de 50 de lei.

În sectorul 4 primăria a făcut o aplicație online prin care cetățenii își pot rezolva un loc de parcare. Sunt aproximativ 11.000 de locuri de parcare în acest sector pentru cetățenii bucureșteni. În sectorul 5 ai nevoie de aceleași acte ca și în celelalte. În plus, poți plăti taxa de parcare la Poștă, CEC, OMV sau la ghiseul.ro. Cei care locuiesc în sectorul 6 se pot adresa Serviciului Parcaje din Aleea Bistra Micro nr.1., iar solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții să aibă adresa de domiciliu într-un imobil situat în arealul parcării sau să înregistreze la A.D.P.D.U. Sector 6 o cerere tip.

Tags: