Life

Ce adaugă Cristela Georgescu în supa cremă de legume ca să-i iasă gustoasă: “Se pun în oală și se fierb 25 de minute la foc mic”

Cum prepară Cristela Georgescu supa cremă de legume. Ingredientele pe care le adaugă pentru a obține un adevărat deliciu.
05.04.2025 | 10:00
Ce adauga Cristela Georgescu in supa crema de legume ca sai iasa gustoasa Se pun in oala si se fierb 25 de minute la foc mic
Cum prepară Cristela Georgescu supa cremă de legume. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristela Georgescu a dezvăluit cum prepară supa cremă de legume. Soția lui Călin Georgescu folosește ingrediente naturale, iar modul de preparare este foarte simplu.

Ce pune Cristela Georgescu în supa cremă de legume. Preparatul este un deliciu

Supa cremă de legume este un fel de mâncare sănătos și ușor de preparat. Cristela Georgescu a împărtășit propria sa rețetă pentru acest preparat, care este delicios.

ADVERTISEMENT

Pentru rețeta de supă cremă de legume a Cristelei Georgescu, ai nevoie de 40 g de ceapă, care se toacă mărunt și nu se călește în ulei. Mai trebuie să folosești 900 g cartofi fără coajă, tăiați cubulețe și 350 g de morcovi tăiați rondele. Nu uita să adaugi și 5 g de sare neiodată.

Lista de ingrediente include și un cățel de usturoi tocat sau 1/2 linguriță de praf de usturoi, 1/2 linguriță de busuioc uscat, 1/2 linguriță de oregano și un litru de apă sau supă clară.

ADVERTISEMENT

“Toate de mai sus se pun în oală și se fierb 25 de minute la foc mic, din momentul în care începe să fiarbă apa. Oala rămâne acoperită cu capac. Dacă nu dați focul mic, nu iese nici bună și-o să se supere cartofii, vor da în foc sigur”, a scris Cristela Georgescu pe site-ul său oficial.

După ce fierb ingredientele, focul se oprește și se adaugă următoarele, după care se pasează, după cum a mai menționat soția lui Călin Georgescu:

ADVERTISEMENT
  • 1/2 lingurită de boia dulce. Poți folosi și un ardei capia crud, curățat de semințe și pe care îl tai mărunt;
  • 20 – 30 g de ulei de măsline.
ADVERTISEMENT

Cristela Georgescu a mai menționat că poți adăuga, opțional, și un alt ingredient. “Opțional și nu pentru bebeluși (că e prea greu de digerat, prea multă grăsime și prea multe ingrediente): puneți într-un blender 20 gr. pulpă de cocos (cel care se vinde răzuit și uscat) și 150 ml apă sau supă clară.

Pasați bine, până iese un lapte bine omogenizat. Turnați împreună cu ardeiul capia și uleiul, peste cele care au fiert mai sus. Apoi pasați”, a mai scris soția lui Călin Georgescu.

Rețeta de supa cremă cu zucchini

Cristela Georgescu a mai prezentat o variantă de supă cremă de legume cu zucchini și “ierburi de leac”. Pentru aceasta, trebuie să folosești 40 g ceapă, 450 g de cartofi fără coajă, tăiați cubulețe, 150 g morcovi tăiați rondele, 5 g de sare neiodată și un cățel de usturoi tocat (sau 1/2 praf de usturoi). Ceapa trebuie să fie tocată mărunt și nu se călește în ulei.

Mai ai nevoie și de 1/4 linguriță de busuioc uscat, 1/4 linguriță de oregano uscat și. Opțional, poți adăuga 1 tija apio. Este necesar să ai 600 – 800 ml de apă sau supă clară. Ingredientele se pun în oală și se fierb pentru 25 de minute, la foc mic, de când începe să fiarbă apa. Oala trebuie acoperită cu capac.

După ce fierb, focul se oprește și se adaugă 1/2 linguriță de boia dulce (sau ardei capia crud) și 200 g de zucchini tăiat cubulețe. Mai trebuie să pui și 20 g de ulei de măsline. Toate ingredientele se pasează. Dacă vrei să consumi supa și a doua zi, nu folosi ardei capia și zucchini crude. În schimb, acestea trebuie fierte.

“Atenție! Faceți exact atâta supă câtă mâncați, altfel capia crud și zucchini crud vor fermenta până a doua zi. Eu gătesc zilnic (nu mai mult de 30 de minute pe zi), mâncare proaspătă. Dacă vreți să reîncălziți supa și să țină de pe o zi pe alta, fierbeți ardeiul capia și zucchini”, a precizat Cristela Georgescu.

Tags: