Sport

Ce adversar va avea CSM Bucureşti în sferturile de finală din Liga Campionilor EHF! Șanse mari să înfrunte o forță a Europei

03.03.2019 | 21:49
Ce adversar va avea CSM Bucuresti in sferturile de finala din Liga Campionilor EHF Sanse mari sa infrunte o forta a Europei
ADVERTISEMENT

UPDATE / Rostov s-a impus cu 23-20 în deplasare cu Buducnost și va încheia grupa 1 din Liga Campionilor pe locul 2. Astfel, dacă CSM câștigă meciul de acasă cu Thuringer, ultima clasată, atunci „tigroaicele” vor înfrunta Rostov în sferturile de finală.


UPDATE / Vipers a câștigat meciul de la Thuringer, iar CSM București are nevoie de un rezultat cel puțin similar celui pe care Ferencvaros îl va înregistra în ultima etapă pentru a încheia grupa pe locul 3. Așadar, CSM București va evolua, cel mai probabil, cu ocupanta locului 2 din cealaltă grupă, ocupat în prezent de Rostov.

ADVERTISEMENT

CSM București a pierdut surprinzător partida jucată în deplasare împotriva slovenelor de la Krim Ljubljana, scor 22-23, într-un meci contând pentru etapa a noua din grupele Ligii Campionilor. Șansele ca „tigroaicele” să mai prindă locul 2 în grupă sunt minime, în condițiile în care Kristiansand își va asigura matematic această poziție în cazul unei victorii cu Thuringer, ultima clasată.

Ce adversar va avea CSM Bucureşti în sferturile de finală din Liga Campionilor

CSM nu mai este sigură acum nici de ocuparea locului 3. Totuși, Ferencvaros are nevoie de o victorie pe terenul lui Gyor ca să devină favorită la ocuparea acestei poziții. În caz de egalitate între CSM București și Ferencvaros, „tigroaicele” sunt avantajate de rezultatele din meciurile directe. De menționat faptul că româncele joacă în ultima etapă împotriva lui Thruinger pe teren propriu, astfel că două puncte par asigurate.

ADVERTISEMENT

Dacă va încheia grupa pe locul 3, CSM București se va duela cu ocupanta locului 2 din prima grupă. Poziția este ocupată în acest moment de rusoaicele de la Rostov, care au un punct avans față de Buducnost. Cele două echipe se înfruntă în meci direct chiar în această rundă, iar Rostov e mulțumită și cu un eventual rezultat de egalitate.

Clasament CSM București

Ryde preia echipa din vară

În situația în care va încheia grupa pe locul 4, CSM București se va lupta cu franțuzoaicele de la Metz, club ce a investit serios în acest sezon, luând jucătoare și de la CSM. Spre exemplu, acolo joacă Bella Gullden, jucătoarea care a avut un rol decisiv în câștigarea Ligii Campionilor de către „tigroaice”. Suedeza e indisponibilă însă până la finalul sezonului, după ce a născut.

ADVERTISEMENT

CSM București a înregistrat patru înfrângeri în cele nouă meciuri jucate în Liga Campionilor, iar lucrurile nu arată grozav nici măcat în campionat. Locul sârbului Djukic la finele sezonului va fi luat de Thomas Ryde. CSM a reușit două transferuri de senzație recent, semnând cu Nora Mork și cu Crina Pintea.