Ce adversari poate avea România la Europeanul de tineret! Trei mari forțe s-au calificat

Traian Terzian   
în Echipa nationala
12/10/2018, 12:48
Ce adversari poate avea România la Europeanul de tineret! Trei mari forțe s-au calificat GALERIE FOTO
Naționala de tineret a României și-a aflat trei dintre posibilii adversari de la Campionatul European din 2019

Echipa națională de tineret a României este la un pas de o calificare istorică la Campionatul European din 2019 și și-a aflat deja o parte din posibilii adversari. ”Tricolorii” mici vor da piept vineri seară, de la ora 19:00, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, cu reprezentativa Țării Galilor, în penultimul meci din Grupa 8 a preliminariilor.

Formația pregătită de Mirel Rădoi are nevoie de patru puncte în ultimele două întâlniri, cu Țara Galilor și Liechtenstei, pentru a-și asigura prima poziție care duce direct la turneul final de vara viitoare. În acest moment, naționala de tineret se află pe locul secund, cu 18 puncte, unul mai puțin decât Portugalia, care însă mai are doar un joc de disputat. În plus, ”tricolorii” au avantajul meciurilor directe cu selecționata portugheză.

Bucuria jucătorilor din naționala de tineret a României după victoria din deplasare cu Portugalia
Bucuria jucătorilor din naționala de tineret a României după victoria din deplasare cu Portugalia

Spania, Anglia și Franța, posibili adversari pentru România la Europeanul de tineret

Chiar înaintea meciului din această seară cu Țara Galilor, tinerii fotbaliști ai României și-au aflat trei dintre posibilii adversari de la Campionatul European. Reprezentativele Spaniei, Angliei şi Franţei şi-au asigurat prezenţa la turneul final, alăturându-se astfel Italiei, țara gazdă.

Formațiile Germaniei și Serbiei, care mai are nevoie de un rezultat de egalitate, sunt şi ele aproape de turneul final. În poziţii favorabile se mai află reprezentativele Belgiei şi Greciei. Cea mai strânsă luptă se duce în Grupa 3, acolo unde selecționata Danemarcei are un punct mai mult decât Polonia înaintea ultimele două etape, dar meciul direct va avea loc pe terenul nordicilor.

Pentru meciul cu naționala Țării Galilor, Mirel Rădoi și-a conturat primul 11, fiind în dubii pentru două poziții: cea de mijlocaș la închidere și cea de atacant. În cazul unei calificări la turneul final care va avea loc în perioada 16-30 iunie 2019 în Italia și San Marino, fotbaliștii naționalei de tineret vor încasa maxim 10.000 de euro fiecare.

Închide ×