Sport

Ce adversari va avea Sepsi în turul doi preliminar din Conference League! Craiova și Botoșani își dispută ultimul loc de Europa

Victoria din finala Cupei i-a adus lui Sepsi Sf. Gheorghe certitudinea unei noi prezențe în Europa. O așteaptă însă adversari de calibru în turul 2 din Conference League.
19.05.2022 | 23:51
Ce adversari va avea Sepsi in turul doi preliminar din Conference League Craiova si Botosani isi disputa ultimul loc de Europa
Jucătorii lui Sepsi Sf. Gheorghe, după câștigarea Cupei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Grație succesului cu 2-1 contra lui FC Voluntari, în finala Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe și-a trecut în palmares primul trofeu din istorie. În plus, și-a asigurat prezența în Europa pentru al doilea an consecutiv, urmând să evolueze din nou în turul 2 preliminar din Conference League.

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu între posibilii adversari ai lui Sepsi Sf. Gheorghe

În stagiunea precedentă, Sepsi Sf. Gheorghe a jucat în turul secund al Conference League cu Spartak Trnava. A reușit să termine la egalitate, în deplasare, 0-0, iar acasă s-a consemnat o nouă remiză, 1-1. În cele din urmă au mers mai departe jucătorii din Slovacia, după executarea loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

Evident, pentru viitoarea ediție, jucătorii lui Cristiano Bergodi își doresc să depășească această fază. Lucrurile nu sunt însă atât de simple. Sepsi nu este cap de serie, iar în categoria acestora, nivelul echipelor care dispută turul secund preliminar, a crescut substanțial.

FC Basel, echipa cu cel mai mare coeficient! Sepsi poate da și peste Young Boys

Cea mai bună dovadă este echipa cu cel mai bun coeficient, FC Basel. De 20 de ori campioană a Elveției, această formație nu a ratat Europa din sezonul 1999–2000.

ADVERTISEMENT

În plus este formația care deține, pentru țara sa, recordul de prezențe în grupele Ligii Campionilor, 7, și este singura care a ajuns acolo direct. Mai mult, în 2021, cu cele 14 puncte acumulate în grupa din Conference League, a stabilit un record al team-urilor din Elveția în această fază a competițiilor europene.

Tot din Elveția, între posibilele adversare ale lui Sepsi Sf.Gheorghe, o avem pe Young Boys. Formație care a ajuns, în ediția actuală a Ligii Campionilor, în faza grupelor. Apoi, sunt Slavia Praga și Sparta Praga, cele două mari forțe ale fotbalului din Cehia, ori nume precum Maccabi Tel Aviv și Panathinaikos.

ADVERTISEMENT

Și tot din Grecia, între capii de serie majori dintre echipele care joacă în această fază, este vicecampioana PAOK. Echipa antrenată de Răzvan Lucescu a ajuns, să nu uităm, în faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Marseille.

S-au calificat până acum în turul doi preliminar din Conference League: 

Care este programul primelor faze din Conference League

Cea de-a doua ediție a Conference League, a cărei finală se va disputa pe Sinobo Stadium din Praga, va debuta în start de iunie. Tragerea la sorți pentru turul 1, ale cărui meciuri se joacă pe 7 și 14 iulie, este programată pe 14 iunie.

ADVERTISEMENT

Iar cea pentru turul secund, în care intră și Sepsi Sf. Gheorghe, o zi mai târziu. Jocurile vor avea loc pe 21 și 28 iulie. În cazul în care va merge mai departe, câștigătoarea Cupei își va afla adversara pe 18 iulie, iar partidele vor avea loc în 4 și 11 august.

România mai are o singură necunoscută în ceea ce privește cupele europene. FC Botoșani și Universitatea Craiova vor disputa meciul de baraj pentru ultimul loc de Conference League. Meciul este programat vineri, pe 27 mai, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT