News

Ce afacere are familia lui Sorin Oprescu în Austria. Compania din domeniul medical are conexiuni în Europa, Israel, SUA și Asia

Fiul și nora lui Sorin Oprescu sunt stabiliți la Viena de mai mulți ani. Mircea și Ilinca Oprescu derulează în capitala Austriei o afacere din domeniul medical.
23.05.2022 | 12:41
Ce afacere are familia lui Sorin Oprescu in Austria Compania din domeniul medical are conexiuni in Europa Israel SUA si Asia
Fiul lui Sorin Oprescu are un business în Austria / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Oprescu a fost condamnat, pe 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Fostul primar al Bucureștiului și manager al Spitalului Universitar se afla în Grecia în momentul sentinței, deși în presă s-a speculat că ar fi plecat în Austria, acolo unde locuiesc fiul său, Mircea, și soția acestuia, Ilinca, care au afaceri în domeniul medical la Viena.

Fiul și nora lui Sorin Oprescu au fost asociați în mai multe firme

Sorin Oprescu a fost arestat pe 17 mai, la Atena, acolo unde închiriase un apartament. Se pare că Oprescu nu plănuia să rămână în capitala Greciei, având intenția să plece spre o insulă din Marea Egee. Pe 20 mai, judecătorii de la Curtea de Apel din Atena au decis ca Oprescu să rămână în arest. Avocații acestuia au depus contestație la această decizie, care urmează a fi judecată în zece zile.

ADVERTISEMENT

Crin Bologa, șeful DNA, a declarat zilele trecute la postul Prima TV că nu se impunea măsura controlului judiciar în cazul lui Sorin Oprescu. „Dosarul a fost amânat în mai multe rânduri şi cred că nici procurorul de şedinţă şi nici judecătorii nu au avut indicii că inculpatul s-ar sustrage. Dacă ar fi avut indicii că s-ar sustrage de la judecată, de fapt nu s-a sustras de la judecată, a plecat înainte de pronunţare”, a declarat Crin Bologa.

Bologa  a mai dezvăluit că DNA nu avea date despre momentul plecării lui Sorin Oprescu din România: ”Nu ştim şi nu avem astfel de informaţii”. Șeful DNA a mai spus că instituția pe care o conduce nu are nici un fel de atribuții legate de aducerea în țară a lui Oprescu: ”DNA nu are nicio atribuţie în acest sens şi nici implicare. Se emit mandate de arestare de către instanţă”.

ADVERTISEMENT

Familia lui Sorin Oprescu, alcătuită din fiul său, Mircea, soția acestuia, Ilinca, și cele două fiice ale acestora, locuiește de mai mulți ani la Viena, într-o vilă dintr-un cartier select, după cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Acum mai bine de 5 ani, în presă s-a scris despre implicarea lui Mircea și Ilinca Oprescu în mai multe firme prin care se derula activitatea unor clinici.

Firma din Austria a familiei Oprescu se numește Academica Healthcare Solutions

Mircea Oprescu a preluat de la Sorin Oprescu acțiuni de la firma Medical Prestige, cea care deținea clinica Academica din strada Pitar Moș din București. Tot el a fost administrator la Anais Medical Center SRL, prin care se desfășura activitatea clinicii Academica din Piața Charles de Gaulles. Ilinca Oprescu a fost asociată la Body Logic și administrator la Austromed Holding, alte firme cu afaceri în domeniul medical.

ADVERTISEMENT

Soților Oprescu le place numele de Academica, astfel că, potrivit FANATIK, au înregistrat firma Academica Healthcare Solutions GmBH la Curtea Comercială din Viena. La început, în acte figura Mircea Oprescu, dar în prezent firma este administrată de Dr. Ilinca Oprescu, așa cum apare pe site-ul oficial al firmei.

La prezentarea activității Academica Healthcare Solutions se notează: „Cu peste 20 de ani de experiență în industria sănătății la nivel mondial, echipa noastră este mândră să sprijine pacienții, guvernele sau companiile de asistență medicală, ajutându-i să construiască povestea de succes a eforturilor lor”. Firma familei Oprescu are trei domenii în care activează, „Managementul internațional de caz”, „Comercial” și „Dezvoltarea afacerilor internaționale și consultanță în domeniul sănătății”.

ADVERTISEMENT

Firma familiei Oprescu oferă consultanță în domeniul sănătății și în tehnologie medicală

În ceea ce privește primul domeniu de activitate, pe site-ul Academica se scrie: „Avem o experiență de peste 15 ani în administrarea și furnizarea de servicii internaționale de asistență medicală. Știm ce impact are asupra unei persoane și a familiei acesteia un diagnostic medical serios. Am petrecut ultimii 10 ani construind o puternică rețea internațională de medici specializați în rezolvarea celor mai complexe și dificile probleme de sănătate. Aceștia lucrează în cele mai prestigioase spitale și clinici de specialitate din Austria, Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Israel și SUA. Dacă dumneavoastră sau o persoană dragă ați fost diagnosticat cu o afecțiune gravă și vi se spune să căutați o soluție în străinătate sau v-ați simți mai în siguranță să aveți o a doua opinie de la un specialist recunoscut internațional, trimiteți-ne un e-mail”.

În domeniul „Comercial”, Academica oferă tehnologie medicală: “Fie că este vorba despre proiectarea și fabricarea de noi medicamente, vaccinuri, soluții de testare, chirurgie robotică, simulare medicală sau ecosisteme medicale digitale complete, tehnologia este piatra de temelie și aduce evoluții uimitoare. Ne propunem să fim în permanență conectați cu marile hub-uri tehnologice din Asia, Israel sau SUA și să introducem pe piețele pe care suntem prezenți cele mai bune inovații de produse/servicii. Scopul nostru este să punem la dispoziție profesioniștilor din domeniul sănătății cele mai bune instrumente posibile, permițându-le să ofere oamenilor cel mai bun nivel de servicii”.

În fine, în al treilea domeniu, „Dezvoltarea afacerilor internaționale și consultanță în domeniul sănătății”, Academica Healthcare Solutions se mândrește cu experiența de peste 15 ani pe piețele internaționale de asistență medicală, care o ajută să consilieze, proiecteze și gestioneze afaceri dim domeniul sănătății: „Ne concentrăm pe Europa Centrală și de Est, unde avem conexiuni excelente și avem acces la resurse esențiale pentru înființarea unei afaceri în domeniul sănătății.”.

 

ADVERTISEMENT