O familie din Vâlcea a pus pe picioare o afacere despre care mulți ar considera că ar aduce profit doar pe timp de primăvara sau vară. Dimpotrivă, totul pare a funcționa foarte bine chiar până în iarnă.
Doi cumnați, Marian și Maricel, originari din comuna Fârtâțești, județul Vâlcea, și-au deschis o afacere cu căpșuni. Ideea le-a venit după ce au muncit în străinătate, mai exact, în serele din Italia.
”Este un soi remontat. Produce tot timpul anului”, a declarat Marian, unul dintre cumnați, pentru Stirile TVR.
Tinerii agricultori au plantat căpșuni care rodesc până la începutul iernii. Ca să pornească totul au apelat la bani europeni, oferindu-li-se suma de 30.000 de euro.
Totodată, bărbații spun că nu le-a fost ușor să-și deschidă afacerea. Odată ce au ales să rămână definitiv în România, aici au trebuit să o ia de la zero.
”A fost greu pentru că eu am aplecat cu familia acolo. 18 ani… copiii s-au născut acolo. Ca să vii să iei totul de la zero. Casă, apoi locul de muncă, a fost foarte greu”, a spus și Marcel pentru sursa menționată.
În lunile de toamnă, fermierii reușesc să culeagă roadele și de două ori pe săptămână. Pentru a-și câștiga primii clienți, cumnații s-au folosit de rețelele de socializare. Prin intermediul acestora își promovează plantația.
Oamenii s-au arătat foarte dornici de a cumpăra căpșuni, atât pentru gustul dulce cât și pentru conținutul de vitamine. Un kilogram de căpșuni costă la cei doi vâlceni între 15 și 30 de lei.
De asemenea, clienții apreciază că fructele sunt fără pesticide, deci foarte sănătoase pentru organismul lor.
”Numai apă în ele. Clienții sunt foarte mulțumiți. Nu se compară cu cele din market sub nicio formă”, a mai spus unul dintre agricultori.