Life

Ce afacere gustoasă avea Petrică Mîțu Stoian în plină pandemie. Nu câștiga bani doar din muzică

Petrică Mîțu Stoian se lansase într-o afacere inedită în plină pandemie, dovedind că poate trăi și fără banii câștigați din muzică.
07.11.2021 | 12:58
Ce afacere gustoasa avea Petrica Mitu Stoian in plina pandemie Nu castiga bani doar din muzica
ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian se reinventase în plină pandemie.

Întrucât tot mai mulți artiști erau loviți de restricțiile de anul trecut, folcloristul a știut cum să treacă peste această perioadă cu o afacere proprie.

Petrică s-a apucat serios de agricultură, cultivând căpșuni. În afacere a cooptat-o pe una dintre nepoatele sale. Ea va continua să se ocupe de business după moartea artistului.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a cultivat căpșuni în pandemie

Mîțu Stoian a cultivat căpșuni într-o zonă muntoasă, unde e mai greu ca fructele să se coacă. S-a documentat suficient și a luat cele mai bune măsuri astfel încât să vândă pe piață căpșuni de la Isverna.

Cântărețul care înainte de pandemie ar fi făcut chiar și peste 1.000 de euro la un spectacol a înlocuit veniturile din muzică cu cele din agricultură.

ADVERTISEMENT

Interpretul de muzică populară a fost tare mândru de afacerea lui, o idee care i-a venit brusc și care a dat roade.

Petrică Mîțu Stoian a adunat de-a lungul anilor sume frumoase din muzică. Era pasionat și de mașini. În pandemie, acesta și-a cumpărat un Mercedes în valoare de 100.000 de euro, semn că, spre deosebire de alți artiști, nu a dus-o atât de rău.

ADVERTISEMENT

Cauza morții cântărețului

Din nefericire, problemele sale de sănătate s-au acutizat după ce muzicianul a făcut Covid-19.

Folcloristul fusese internat la secția de Terapie Intensivă la Spitalul Județean din Reșița. Potrivit unui comunicat transmis de medici, artistul suferea de bronhopneumonie post-Covid și avea stare septică.

Din raportul medicilor de la spital reiese că Petrică s-a confruntat cu fibrilație axială cronică. Directorul unității medicale unde a încetat din viață a spus că acesta s-ar fi supradozat cu anticoagulante, artistul tușind cu sânge în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a atras atenția tuturor cu ultima sa postare din mediul online. Cei care l-au iubit cred că acesta ar fi presimțit ce urma să i se întâmple.

Pe Facebook, acesta scrisese în urmă cu două săptămâni următorul text: „Profitați din plin de toate momentele vieții”.

Cântărețul avea 61 de ani dintre care peste 40 i-a dedicat muzicii. Rămâne unul dintre cei mai apreciați soliști de muzică populară. Era extrem de căutat pentru festivaluri, nunți, botezuri și zile de naștere.

ADVERTISEMENT