Life

Ce afaceri mai fac românii. Au scos la vânzare bancnote cu chipul Reginei Elisabeta. Sumele impresionante pe care le cer în schimbul lor

Cu cât vând românii bancnotele cu Regina Elisabeta după moarte. Ce preț se cere pentru ele, cu fața suveranei imprimată pe ele.
21.09.2022 | 23:10
Ce afaceri mai fac romanii Au scos la vanzare bancnote cu chipul Reginei Elisabeta Sumele impresionante pe care le cer in schimbul lor
Românii au văzut o oportunitate de afaceri după moartea Reginei. Foto: Colaj Fanatik / anunțuri olx.ro
ADVERTISEMENT

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, românii au văzut o oportunitate să facă afaceri. Aceștia au început să vândă pe site-urile specifice diverse bancnote cu fața acesteia.

Românii au văzut o oportunitate de afaceri după moartea Reginei

După moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, au început să apară și dorințe de afaceri și de a câștiga bani de pe urma acestui eveniment.

ADVERTISEMENT

Astfel, românii s-au gândit să pună la vânzare diversele bancnote pe care le aveau acasă cu chipul Reginei, pentru sume de bani deloc neglijabile.

Sunt mai multe anunțuri pe site-urile specializate în vânzări. Un român cere 275 de lei pentru o bancnotă de 10 lire sterline (Darwin) și una de 20 de dolari canadieni și trimite coletul cu ele inclusiv și în țară, prin curier sau poștă.

ADVERTISEMENT

”Ofer spre vânzare doua bancnote cu regina Elisabeta a II-a Marii Britanii. Una de 10 lire sterline (Darwin) și una de 20 de dolari canadieni din anul 2004.

Trimit în țara cu livrare prin Olx, Fan curier sau Poșta Română. Pentru orice detalii suplimentare vă rog să nu ezitați să mă contactați.”, este anunțul acestuia.

ADVERTISEMENT

Cât cer românii pentru bancnotele cu chipul reginei decedate

Un român din Pitești cere 169 de lei pentru o bancnotă care poartă chipul Reginei Elisabeta, din anul 2004.

„Ofer spre vânzare o bancnotă de 20 de dolari canadieni din anul 2004, în stare foarte bună”, scrie acesta.

ADVERTISEMENT

Un alt afacerist vinde pe un site o bancnotă de 20 lire sterline de hârtie din colecția Regina Elisabeta a II-a cu 200 de lei.

Tot pe site-urile de vânzări mai apare și o bancnotă rară, de o liră, seria Z, din 1970.

„Vând bancnota ONE POUND, seria Z, anul 1970, foarte rară, Banca Angliei a emis bancnote britanice în 6 denumiri diferite, incluzând această bancnotă Bank of England 1 lire (tip portret de tip HM).

Acestea fac parte din seria de bancnote retrase Bank of England. Banca Angliei a început să emită aceste 1 bancnote în lire britanice în 1960. Acestea au fost retrase din circulație în 1979”, este anunțul cu un scurt istoric al vânzătorului de pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT