News

Ce ajutoare oferă guvernul celor afectați de coronavirus. Orban anunță câți angajați vor primi șomaj tehnic

16.04.2020 | 22:06
Ce ajutoare ofera guvernul celor afectati de coronavirus Orban anunta cati angajati vor primi somaj tehnic
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre diversele ajutoare pe care statul le acordă celor afectați de criza cauzată de coronavirus și a anunțat câți angajați vor beneficia de șomaj tehnic.

Câți angajați beneficiază de șomaj tehnic

Premierul a declarat, joi seara, la Digi24, că divergențele dintre el și Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au fost cauzate de faptul că ministrul era ocupat cu proiectul de rectificare bugetară, prin care au fost suplimentate fondurile anumitor ministere.

ADVERTISEMENT

“Domnul ministru era ocupat cu proiectul de rectificare bugetară. În proiectul de ordonanță era vitală rectificarea bugetară, prevăzută și în decretul președintelui, pentru a suplimenta cheltuielile pentru sănătate”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a declarat că a fost necesară suplimentarea anumitor bugete pentru a face față provocărilor actuale, pe fondul epidemiei de coronavirus din țara noastră.

ADVERTISEMENT

“Au crescut cheltuielile pe zona apărărăii, ordinii publice, am crescut alocările pe zona Ministerului Muncii, pentru a face față plăților pentru șomajul tehnic. Avem solicitări pentru peste 550.000 de angajați. Suntem într-o analiză a a nivelului de încărcare pe fiecare sector.”, a precizat premierul.

Ce alte ajutoare oferă statul român

În plus, premierul a spus că, pe lângă cei care vor primi bani pentru șomaj tehnic, au fost ajustate anumite plafoane pentru companiile care aveau nevoie să acceseze împrumuturi în această perioadă.

ADVERTISEMENT

 “Am ajustat plafonul pentru IMM Invest, pentru creditele acordate înterprinderilor mici și mijlocii pentru asigurarea capitatalului de lucru sau de investiții”, a mai spus Ludovic Orban, la Digi24.

“Le mulțumesc celor din sănătate care arată eroism și devotament, celor din zona MAI, care sunt mobilizați și care trebuie să asigure respectarea tuturor regulilor impuse, celor din apărare. Există la Ministerul Economiei un sistem de eliberare a certificatelor de urgență, cu timpi de așteptare și de ordinul minutelor”, a mai spus Orban

ADVERTISEMENT
Tags: