Fotbal international

Ce alimentaţie are Cristiano Ronaldo, starul lui Juventus. Din meniu nu lipseşte lupul de mare

23.12.2018 | 20:13
Ce alimentaţie are Cristiano Ronaldo. Toată dieta e stabilită de un nutriţionist

Cristiano Ronaldo continuă să îi uimească până şi pe medici prin felul în care arată la 33 de ani şi un rol esenţial în acest aspect absolut senzaţional îl joacă alimentaţia sa, care este respectată cu maximă seriozitate de către starul lui Juventus. Medicii clubului torinez s-au declarat de-a dreptul şocaţi atunci când Cristiano s-a prezentat pentru vizita medicală înainte de a semna cu campioana Italiei. Deşi are 33 de ani în documentul de identitate vârsta biologică a portughezului e cu zece ani mai jos, iar parametrii săi sunt absolut unici din toate punctele de vedere.

Cristiano este un fanatic al pregătirii fizice asidue, făcând foarte multe exerciţii la sala pe care şi-a amenajat-o acasă, aşa cum a fost la Madrid şi e acum la Torino, foarte multe exerciţii de pilates, înoată mult, având piscina proprie şi face criosaună, instalaţie pentru care a plătit 60.000 de euro. Se bagă pentru refacere la minus 160 de grade timp de trei minute şi mai are obiceiul de a alterna duşurile fierbinţi cu cele ca gheaţa, aşa numitele duşuri scoţiene.

Alimentaţia lui Cristiano Ronaldo e pregătită de un nutriţionist la fiecare masă

Nu pune gura pe alcool, decizie luată şi de faptul că tatăl său a murit din cauza băuturii, însă este extrem de atent cu dieta sa, din care lipsesc cu desăvârşire orice tip de carne procesată şi zahărul. Nutriţionsitul său i-a alcătuit un program alimentar respectat cu stricteţe şi felurile principale sunt peştele (dorada, peşte spadă lup de mare), ouăle şi salatele. “Consum o dietă bogată în proteine, cu mulți carbohidrați din paste, fructe și legume și evit zaharurile. Uneori mănânc chiar și 6 mese mai mici pentru a fi sigur că fac față cu brio la fiecare antrenament, la nivel maxim”. Foarte rar este văzut pentru scurt timp prin cluburi, unde nu întârzie niciodată spre ore înaintate. Pentru el programul de somn de opt ore este obligatoriu, pentru că ajută enorm la refacerea musculară. Şi un factor la fel de important este viaţa de familie.

“Puterea mentală este la fel de importantă ca și cea fizică. Îmi petrec timpul liber cu familia și prietenii, ceea ce mă menține relaxat și într-o stare de spirit pozitivă. Somnul suficient este cu adevărat important pentru a putea să obții maxim din antrenamente. Eu mă culc devreme și mă trezesc devreme, în special înainte de meciuri. Somnul ajută musculatura să se recupereze, ceea ce este foarte important”  – recunoaşte Ronaldo, care are nu mai puţin de patru copii, trei cu mame surogat şi ultimul, o fetiţă, cu actuala sa iubită, Georgina.

Ronaldo vrea să joace la înalt nivel până la 41 de ani!

Cristiano şi-a fixat şi până la ce vârstă va căuta să joace fotbal la cel mai înalt nivel. “Încă am viață sportivă. Pot continua să joc până la 41 de ani. Mă simt bine, fericit, nu am de ce să mă plâng”. Iar toate investigaţiile medicale, trecute cu succes, îi dau perfectă dreptate. Dacă va rămâne acelaşi fanatic al programului de pregătire care include toate domeniile, nu ar fi nici o surpriză dacă ar juca până la această vârstă.

Cristiano nu a arătat mereu aşa. Deşi era supertalentat încă din perioada când făcea primii paşi în echipele de copii fizicul nu îl ajuta, fiind foarte slab. Atunci s-a decis ca va trebui să facă foarte multe antrenamente pentru a schimba situaţia.  “Eram slab, nu aveam mușchi, așa că am luat o decizie pe când aveam 11 ani. Știam că am mult talent, dar am decis că voi munci mai mult decât oricine. Am început să mă furișez noaptea din dormitor pentru a merge să mă antrenez. Am devenit mai masiv și mai rapid”.

Ce alimentaţie are Cristiano Ronaldo. Peştele, ouăle şi salatele sunt felurile de bază
Ce alimentaţie are Cristiano Ronaldo. Peştele, ouăle şi salatele