Life

Ce alimente nu trebuie combinate niciodată. Meniul preferat al românilor este unul dintre ele

Ce alimente nu trebuie niciodată combinate atunci când suntem la masă. Din păcate, un meniu preferat de români este pe lista neagră.
19.05.2023 | 08:39
Ce alimente nu trebuie combinate niciodata Meniul preferat al romanilor este unul dintre ele
Ce alimente nu trebuie combinate niciodată. Foto: paste cu sos de roșii / Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce alimente nu trebuie combinate niciodată. Meniul preferat al românilor le conține pe multe dintre ele, din păcate!

Ce alimente nu trebuie combinate niciodată

Există o serie de combinații de alimente care nu ar trebui făcute niciodată. Chiar și așa, unii nu le respectă deloc și inclusiv românii au câteva preferate.

ADVERTISEMENT

Meniul preferat al românilor dar care nu ar trebui combinat niciodată este alcătuit din carne și pâine. Deseori oamenii atunci când fac un grătar pun acolo și niște pâine prăjită. De altfel, pâinea este nelipsită de la mesele românilor în general.

Conform specialiștilor, nu ar trebui niciodată să punem la masă carne cu pâine sau cu paste. Explicația este că acestea sunt bogate în carbohidrați și stomacul nostru se va chinui să le digere așa cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, ele nu sunt digerate bine și ne putem simți rău după masă, scrie doc.ro. Carnea trebuie mereu consumată alături de salate proaspete pentru a fi digerată mai ușor.

În schimb, o combinație pe care am putea să o mâncăm este cea de carne cu cartofi. Nu este cea mai sănătoasă pentru noi dar dacă gătim cartofii la abur sau la cuptor și mâncăm și multă salată nu vom avea probleme.

ADVERTISEMENT

Ce alte combinații de alimente trebuie să evităm

Alte combinații pe care nu ar trebui să le consumăm sunt cele de paste cu sos de roșii. Deși poate fi considerat o combinație sănătoasă nu este așa din cauza faptului că pastele sunt pline de carbohidrați iar sosul de roșii este acid. Stomacului îi este foarte greu să digere  acest aliment.

Nu ar trebui să combinăm niciodată omleta cu brânză și cu diferite tipuri de carne. Este bine să mâncăm proteine doar că un cumul de alimente care conțin prea multe proteine ne poate face să ne simțim rău.

ADVERTISEMENT

O altă greșeală pe care o fac multe persoane este că mănâncă fructele în combinație cu orice alt aliment. Aceste alimente ar trebui consumate singure pentru că în caz contrar pot apărea simptome precum balonare sau disconfortul abdominal.

ADVERTISEMENT