Life

Ce alimente nu trebuie puse niciodată la congelator. Unele pot fi periculoase pentru sănătate

Iată ce alimente nu trebuie puse niciodată la congelator. Își pierd gustul în timp, iar unele pot fi periculoase pentru sănătate.
10.12.2022 | 09:42
Ce alimente nu trebuie puse niciodata la congelator Unele pot fi periculoase pentru sanatate
Alimentele care nu trebuie puse la congelator. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Unele alimente pot reprezenta un risc pentru sănătate dacă sunt puse la congelator. Oamenii de știință au explicat de ce nu trebuie congelate produsele enumerate în rândurile următoare.

Unele alimente nu trebuie puse niciodată la congelator. Pot fi riscante pentru sănătate

Cele mai multe produse congelate au un termen de valabilitate mai mare și pot fi consumate și după o perioadă mai lungă de când sunt puse la rece.

ADVERTISEMENT

Multe gospodine se pregătesc anual pentru iarnă și congelează diverse alimente, cum ar fi verdeața, fructele și legumele. Chiar și pâinea se poate congela, dar nu mai mult de o lună.

Cu toate că este avantajos să consumi aceste alimente iarna, fiind congelate din timp, nu toate produsele trebuie lăsate să înghețe. Unele chiar pot fi foarte periculoase pentru sănătatea ta.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au descoperit care sunt cele cinci alimente pe care nu trebuie să le bagi niciodată la congelator.

Verdeața se numără printre alimentele care se regăsesc în fiecare iarnă în congelatoarele românilor. Mărarul, pătrunjelul și ceapa verde pot fi congelate în siguranță și își păstrează aspectul și beneficiile sub zero grade.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, spanacul, salata verde și măcrișul nu trebuie depozitate la congelator. După ce sunt dezghețate, acestea se vor transforma într-o pastă verde și nu vor mai bune de consumat.

Nici ouăle nu trebuie congelate, mai ales cele fierte, care se pot strica și sunt periculoase pentru sănătate. Coaja crapă la temperaturi atât de mici, iar prin fisuri pătrund bacteriile și germenii. Ouăle dezghețate nu au deloc un gust bun, așa că nu e o idee bună să le congelezi.

ADVERTISEMENT

În categoria alimentelor care nu pot fi congelate intră și mâncarea prăjită. Astfel de preparate își pierd gustul dacă sunt depozitate la temperaturi atât de scăzute.

În schimb, poți pregăti produse semifabricate, pe care să le congelezi, apoi le vei putea scoate și pregăti fără să-și piardă gustul, notează dcnews.ro.

În congelator nu au ce căuta nici băuturile carbogazoase și berea, nici măcar în timpul verii. Dacă sunt lăsate prea mult timp la congelator, sticlele pot exploda.

Produsele din lapte acru nu trebuie nici ele congelate. Acestea își schimbă consistența, secretă zer și se formează cheaguri de lapte. Bacteriile benefice ale acestor produse mor din cauza frigului, așa că este inutil să le mai consumi.

ADVERTISEMENT
Tags: