Life

Ce alimente poți să gătești fără ulei. Sunt delicioase și nu o să simți nevoia să îl mai folosești

Tu știi ce alimente poți să gătești fără ulei? Sunt delicioase și odată ce te înveți așa, nu o să mai simți nevoia să îl folosești.
26.06.2024 | 14:47
Ce alimente poti sa gatesti fara ulei Sunt delicioase si nu o sa simti nevoia sa il mai folosesti
Ce alimente poți să gătești fără ulei. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce alimente poți să gătești fără ulei? Lista e una cât se poate de lungă. Există alternative mai pentru orice, iar în final te bucuri de o masă cât se poate de sănătoasă, dar și săracă în grăsimi.

Ce alimente poți să gătești fără ulei

Alimentele prăjite sau care conțin grăsimi sunt de multe ori cele mai delicioase. În timp însă, acestea ne pot provoca o serie de neplăceri. De la probleme de sănătate până la o serie de kilograme în plus.

ADVERTISEMENT

Din fericire există soluții. Te poți bucura de alimente și preparate delicioase și fără grăsime. Ce alimente poți să gătești fără ulei? În primul rând legume. Le poți consuma fie crude, fie la cuptor.

Totodată, legumele se fac și la aburi, ori pot fi trase într-o tigaie, sau pot fi puse pe grătar. Ce alte alimente poți să gătești fără ulei? În primul rând ouăle și carnea. Important e să ai o tigaie astfel încât acestea să nu se lipească.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că dacă e să vorbim de legume, cea mai bună metodă de preparare a lor este cea la abur. De altfel și specialiștii o recomandă, având în vedere că gustul este mai bine păstrat.

Cum să gătești ouăle fără ulei

De asemenea, nu e nevoie să adaugi nici măcar un strop de ulei. E suficient să pui doar sare, ori alte condimente. Dacă vrei să îți faci o salată în acest mod cu siguranță nu vei regreta alegerea făcută.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește carnea, ea poate fi preparată la cuptor, sau chiar pe grătar. Așa nu vei avea nevoie de ulei. Totuși, e bine să o marinezi înainte astfel încât să fie mai fragedă indiferent de modul în care alegi să o gătești.

Și ouăle se fac destul de simplu. Dacă alegi o tigaie corectă vei vedea că acestea nu se lipesc și chiar sunt și mai bune. Totodată, le poți face și la cuptor, în formă de brioșe, alături de cașcaval.

ADVERTISEMENT

Există deci soluții și poți să găsești o mulțime de alimente fără ulei. Important este să fii creativ și să îți dorești într-adevăr să renunți la această grăsime. Vei avea o stare de bine și totodată, vei vedea diferența în timp.

ADVERTISEMENT