Life

Ce alimente sunt interzise în bagajul de mână. Nu e bine să le iei cu tine, nu vei trece de control la aeroport

Cu ce alimente nu ai voie în bagajul de mână. Nu trebuie să le iei cu tine, altfel nu vei putea să treci de controlul de securitate.
17.06.2023 | 15:00
Ce alimente sunt interzise in bagajul de mana Nu e bine sa le iei cu tine nu vei trece de control la aeroport
Alimentele pe care nu ai voie să le transporți în bagajul de mână. Sursa foto: Freepik/garetsvisual
ADVERTISEMENT

Înainte să zbori cu avionul, trebuie să știi că sunt câteva alimente cu care nu ai voie în bagajul de mână. Dacă nu respecți aceste reguli, poți avea probleme la controlul de securitate.

Ce alimente sunt interzise în bagajul de mână. Nu poți trece de control dacă le iei cu tine

Există mai multe reguli pe care trebuie să le respecți atunci când zbori cu avionul. Este foarte important să ții cont de faptul că nu ai voie să depozitezi anumite lucruri în bagajul de mână. Aici intră și unele alimente.

ADVERTISEMENT

În cazul în care în bagajul tău există unul sau mai multe alimente enumerate în rândurile următoare, riști să ai probleme la controlul de securitate. În schimb, acest alimente pot fi luate în bagajul de cală.

Dacă zbori cu avionul în altă țară, trebuie să știi că nu ai voie să transporți conserve în bagajul de mână. De exemplu, chiar dacă ai conserve de sardine, caviar sau alte alimente, deși nu sunt în stare lichidă, pot cauza probleme atunci când bagajul tău este scanat.

ADVERTISEMENT

“Dacă aveți ceva la conservă, fiți pregătiți ca bagajul dumneavoastră să fie marcat și verificat. Am văzut că s-a întâmplat de multe ori când oamenii au avut caviar sau sardine sau gustări la conservă ca suveniruri și au fost verificați a doua oară, deoarece scanerul cu raze X nu poate descifra ce este.

Dacă vreți să evitați acest lucru, puneți conservele în bagajul de cală”, a explicat Heidi Ferguson, însoțitoare de zbor, potrivit Bestlife.com.

ADVERTISEMENT

Poți transporta și gheață la bord, chiar dacă anumite alimente o conțin. Regula este să fie în stare solidă și să nu se dezghețe atunci când ajungi la control.

Alte alimente care intră în categoria lichidelor. De ce nu le poți lua cu tine în avion

Este cunoscut faptul că trebuie să transporți cantități mici de lichide în bagajul de mână, care pot fi transportate în recipiente de maxim 100 ml. Însă nu doar băuturile și diverse produse cosmetice intră în categoria lichidelor, ci și untul de arahide, pe care nu îl poți lua cu tine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din aceeași categorie face parte orice pastă tartinabilă, cum ar fi crema de brânză, ciocolata sau gemul. Nu poți transporta nici alimente precum sirop de arțar, miere sau iaurt în bagajul de mână. Nici brânza cremoasă sau moale nu poate fi transportată în bagajul de mână dacă are mai mult de 100 de grame. Regula nu se aplică în cazul celei solide.

În bagajul de mână nu poți transporta nici hrana umedă pentru animale și nu există nicio excepție de la regulă. Aceasta se încadrează în categoria lichidelor și poate fi transportată în cantități de maxim 100 ml. Poți transporta, în schimb, hrană uscată fără să ai probleme la control.

Există și o excepție de la regulă, și anume mâncarea pentru bebeluși, laptele matern sau laptele praf. Mâncarea pentru cei mici trebuie să fie în “cantități rezonabile”. Nu există o cantitate anume stabilită. Experții îi îndeamnă pe pasageri să pună în bagajul de mână cantitatea de care cred că bebelușul are nevoie în timpul zborului.

Dacă vrei să transporți alcool la bord, asigură-te că băutura respectivă nu are o concentrație mai mare de 70% alcool. Așa cum se aplică în cazul tuturor lichidelor, poți transporta maximum 100 ml. Trebuie să știi că nu poți consuma alcool în avion dacă nu este servit de un însoțitor de zbor.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”