Life

Ce alimente trebuie să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc în 2021. Ai grijă să nu-ți lipsească de pe masă

30.12.2020 | 12:05
Ce alimente trebuie sa mananci in noaptea de Revelion ca sa ai noroc in 2021 Ai grija sa nuti lipseasca de pe masa
ADVERTISEMENT

Ce alimente trebuie să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc în 2021. Sunt produse ce trebuie să ai grijă să nu-ți lipsească de pe masă pentru ca anul ce va urma să fie prosper și norocos.

Noaptea de Revelion este, probabil, cea mai plină de superstiții din întregul an. Sunt numeroase tradiții care îndeamnă oamenii să consume anumite produse alimentare pentru a atrage bunăstarea și succesul în anul care urmează.

ADVERTISEMENT

Știm cu toții că e bine să ne prindă noul an cu bani în buzunar și fără datorii, dar tradițiile și superstițiile spun că și ce punem pe masă poate influența anul următor. Pentru a păși cu bine spre acesta, am adunat o listă a produselor care trebuie să fie prezente pe masă în noaptea dintre 2020 și 2021.

Ce alimente trebuie să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc în 2021. Ai grijă să nu-ți lipsească de pe masă

Struguri albi

Dintre fructele care trebuie să fie prezente pe masă în noaptea dintre ani, strugurii albi sunt cei care atrag bogăția.  Tradiția spune că 12 boabe mâncate la cumpăna dintre ani vor asigura 12 luni pline de sănătate și belșug.

ADVERTISEMENT

Pește

Peștele este și el simbol al bogăției și, conform tradiției, acesta poate să ne ajute să „alunecăm” mai ușor printre momentele mai grele din noul an. De asemenea, în noaptea dintre ani peștele trebuie să fie așezat pe farfurii întreg, tăierea acestuia ar putea să aducă segmentarea norocului.

Rodii şi smochine

Simbol al fertilității si al prosperității, rodiile și smochinele se numără printre fructele care trebuie mâncate în noaptea dintre ani, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Paste şi cereale

Atât pentru substanțele lor nutritive, cât și pentru că simbolizează longevitatea și belșug și bogăție, pastele și cerealele sunt alimente recomandate spre consum în noaprea de Revelion.

Fasole, mazăre şi linte

Fiind simboluri ale bogăției și ele, lecumele cu forma rotundă trebuie să fie prezente în meniul nopții dintre ani, pentru un an viitor îmbelșugat.

ADVERTISEMENT

Fructe rotunde

De asemenea, legumele cu forma rotundă, ca merele și citricele simbolizează sănătatea și vigoarea vitală, energia și forța și trebuie să se regăsească în casele oamenilor în momentul schimbării anului.

Carne de porc

Mesele festive de sărbători au în componența lor tradiționala carne de porc. Românii pregătesc din timp bucate din animalul sacrificat la noi în țară cu ocazia Crăciunului. Acesta este considerat aducător de noroc, bogăție și prosperitate. În plus, în antichitate scroafa reprezenta un simbol al fertilității și era considerată animal sacru de către mai mulți zei.

Carnea de curcan

Curcanul este simbolul norocului, fiind sigura pasăre considerată în acest fel. Este recomandată înlocuirea cărnii de pui, care simbolizează sărăcia, cu cea de curcan în noaptea dintre ani.

Şampanie

Desigur, nelipsită de pe mesele de sărbătoare, șampania este și ea un element de bază în organizarea meniului pentru cumpăna dintre ani. Simbolizează un an nou îmbelșugat și îndeplinirea dorințelor.

Tort

Tortul este desertul nelipsit de la sărbătorile importante. Pentru că simbolizează veșnicia, acesta face parte din meniurile aniversărilor sau ale nunților și nu ar trebui să îi ducem dorul în noaptea de Revelion.

ADVERTISEMENT