News

Ce amendă a primit o pensionară din Brașov pentru că a plantat flori în grădina blocului. Poliția locală n-a iertat-o: “Este anormal ce se întâmplă”

Situaţie absurdă la Braşov, o bătrână de 76 de ani a fost amendată de Poliţia Locală pentru că a amenajat grădina din faţa blocului.
02.06.2024 | 10:49
Ce amenda a primit o pensionara din Brasov pentru ca a plantat flori in gradina blocului Politia locala na iertato Este anormal ce se intampla
Pensionara a fost amendată pentru că a plantat flori Foto: Freepics
ADVERTISEMENT

Lumea este plină de legi şi regulamente absurde, unele nici nu se mai aplică din cauza ridicolului lor, şi de cele mai multe ori ne amuzăm pe seama acestor norme, însă atunci când suntem amendaţi din cauza lor lucrurile se schimbă, iar uimirea se transformă în revoltă.

Bătrâna a plantat flori “fără respectarea prevedrilor legale”

O pensionară în vârstă de 76 de ani, din Braşov, a simţit pe pielea ei ce înseamnă excesul de zel şi legea aplicată în lidera şi nu în spiritul ei. Asta cu atât mai mult cu cât cei care au sancţionat-o nu au ţinut seama nici de vârsta femeii, nici de veniturile sale modeste.

ADVERTISEMENT

Mai exact, bătrâna a fost sancționată cu suma de 100 de lei, fiind considerată vinovată că ar fi comis infracţiunea a a planta flori în grădina din faţa blocului „fără respectarea prevederilor legale”.

Cazul a fost adus în discuţie într-o şedinţă de plen a Consiliului Local Brașov şi astfel a devenit public. „Un cetăţean mi-a reclamat faptul că a fost amendat de Poliţia Locală pentru faptul că a plantat flori sub geamul lui.

ADVERTISEMENT

A fost amendat pentru faptul că a amenajat o zonă verde prin plantare de flori, fără a avea acordul Primăriei. Este anormal ce se întâmplă”, a spus consilierul local Constantin Vieriu, cel care a prezentat această neverosimilă situaţie.

Publicaţia locală bzb.ro îl citează pe primarul Braşovului, Allen Coliban, care recunoaşte absurdul situaţiei şi spune că amenda a fost aplicată în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov.

ADVERTISEMENT

„Este un regulament aprobat de fosta administraţie locală. Voi cere un raport detaliat Poliţiei Locale Braşov referitor la această situaţie”, a declarat primarul Braşovului, pentru publicaţia citată.

Şi, pentru ca absurdul situaţiei să fie total, unii dintre consilierii USR s-au arătat nemulţumiţi de faptul că procesul-verbal de sancţionare a bătrânei a fost făcut public, argumentând că astfel s-au încălcat normele GDPR, de protecţie a datelor personale.

ADVERTISEMENT

Consilierul care a semnalat situaţia a afirmat că are acordul persoanei amendate şi i-a întrebat pe coontestari dacă aceasta este adevărata problemă, nu faptul că un un cetăţean a fost sancţionat că a plantat flori în faţa blocului.

ADVERTISEMENT