News

Ce amendă a primit un român după ce a vrut să vândă pe internet câini dintr-o rasă periculoasă. Cum au intrat pe fir polițiștii de la Protecția Animalelor

Un român a primit o amendă serioadă după ce a încercat să vândă pe internet câini dintr-o rasă periculoasă. Polițiștii de la Protectia Animalelor au intrat repede pe firul afacerii
10.05.2022 | 16:16
Ce amenda a primit un roman dupa ce a vrut sa vanda pe internet caini dintro rasa periculoasa Cum au intrat pe fir politistii de la Protectia Animalelor
Ce amendă a primit un român după ce a vrut să vândă pe internet câini dintr-o rasă considerată periculoasă. Sursa foto - facebook.com
ADVERTISEMENT

Un român a încercat să dea lovitura în afaceri, dar s-a ales cu o amendă zdravănă după ce a încercat să vândă pe internet câini dintr-o rasă periculoasă. a fost depistat destul de repede de agenții de la Protecția Animalelor.

Ce amendă a primit românul care a încercat să vândă pe internet câini dintr-o rasă periculoasă

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost cei care s-au sesizat cu privire la faptul că, o persoană din comuna Secuieni ar fi comercializat pe un site publicitar, exemplare canine dintr-o rasă asimilată câinilor periculoși sau agresivi.

ADVERTISEMENT

Nu a mai durat mult și agenții au demarat ancheta. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, bărbatul ar fi reprodus două exemplare canine, asimilate după caractere morfologice rasei agresive.

Când au avut confirmarea, polițiștii l-au sancționat contravențional pe bărbat cu o amendă în valoare de 500 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cel în cauză nu avea depusă la sediul poliţiei, o adeverinţă în fotocopie, eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevăzute la art. 1 din O.U.G. 55/2002.

De asemenea,  nu avea la intrarea în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „Câine periculos” sau, după caz, „Câine agresiv”. Astfel, bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști.

ADVERTISEMENT

Conform articolului 9, litera c) din O.U.G. 55/2002 (R) privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi* este interzisă reproducția câinilor de la art. 1 din OUG 55/2002 (R) dacă nu au acte de origine recunoscute.

Vorbim despre câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

ADVERTISEMENT