News

Ce amendă trebuie să plătească un român care a abandonat șapte pui de câine. Suma este uriașă

Un buzoian care a abandonat pe stradă șapte pui de câine va plăti o amendă record. A fost filmat, fără să știe, în momentul în care scăpa de cățeluși.
26.07.2022 | 13:49
Ce amenda trebuie sa plateasca un roman care a abandonat sapte pui de caine Suma este uriasa
Mai mulți pui de câine au fost aruncați pe stradă, în Buzău. Foto: Sansanews.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul, originar din comuna Luciu, s-a urcat într-un autobuz spre Buzău, având asupra sa puii de câine.  Intenția lui a fost clară, de a scăpa de animale pe străzile din Buzău.

Amendă de 12.000 de lei pentru că și-a abandonat câinii

Departe de casă, ajuns pe o stradă a orașului, a ”scăpat” de câini. A repetat gestul și a doua zi, fără să știe că e filmat în timp ce abandona animalele.

ADVERTISEMENT

Imaginile au ajuns în atenția polițiștilor și l-au identificat pe individ, iar acum acesta va trebui să plătească 12.000 de lei, amenda maximă pentru astfel de situații, conform Sansanews.ro.

În urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări.

ADVERTISEMENT

Astfel, poliţiştii au stabilit că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care ar fi abandonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive. Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video”, anunță IPJ Buzău.

Cățelușii nu au avut de suferit și au ajuns pe mâna unor oameni specializați în astfel de situații. “Trei dintre micii patrupezi au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare.

ADVERTISEMENT

Alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, iar poliţiştii au primit garanţia că acestora le sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ incident în domeniu, anagajându-se să le ofere adăpost şi hrană.

Bărbatul care a abandonat puii a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor”, au transmis reprezentanții Poliției Animalelor Buzău.

ADVERTISEMENT

Poliția Animalelor a fost înființată în urmă cu doi ani, de către ministrul de iterne Marcel Vela. Primită cu entuziasm de către români, instituția nu este lipsită de probleme și scandaluri. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a făcut o sesizare la DNA împotriva instituției pentru ceea ce el consideră a fi ”nereguli”.

ADVERTISEMENT