News

Ce animal a descoperit o româncă într-o curte vecină. Femeia a fost atrasă de un zgomot ciudat. „Are una dintre cele mai puternice mușcături. Mănâncă inclusiv măduva oaselor de vită”

Plimbarea făcută de o femeie alături de copii s-a încheiat cu o experiență aparte. Femeia a văzut un animal în curtea vecinilor și a încercat să afle mai multe despre el
09.07.2022 | 08:00
Ce animal a descoperit o romanca intro curte vecina Femeia a fost atrasa de un zgomot ciudat Are una dintre cele mai puternice muscaturi Mananca inclusiv maduva oaselor de vita
Ce animal a descoperit o româncă într-o curte vecină în timp ce se plimba cu copilul. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă a ieșit la ceas de seară la plimbare alături de copii, dar totul a fost întrerupt când din curtea vecinilor s-a auzit un zgomot ciudat. Femeia a încercat să se apropie și să vadă despre ce este vorba, în condițiile în care casa de lângă era mai mult părăsită.

Ce animal și-a făcut apariția printre oameni

Nu mică i-a fost surpriză când a observat un animal pe care rar ai ocazia să-l vezi în apropiere de oameni. Aceasta a reușit chiar să facă și o fotografie. A postat-o pe internet solicitând mai multe detalii despre obiceiurile animalului.

ADVERTISEMENT

Femeia a povestit cu lux de amănunte cum s-a întâmplat totul și a explicat și faptul că animalul nu s-a speriat deloc atunci când a observat oameni.

„Lângă noi este o casă părăsită de foarte mulți ani (proprietari există, dar trec câteva minute o dată la 2 ani), iar în una din serile trecute mi-a atras atenția un zgomot în timp ce mă întorceam cu cel mic de la plimbare, astfel că am dat peste un viezure.

ADVERTISEMENT

Nu cunosc multe despre acest bursuc, doar ce am găsit pe net, dar nu știu cât de ok sau nu este ca el (probabil și familia lui) să trăiască într-o curte. Precizez că nu s-a speriat de noi, chiar s-a uitat curios să vadă ce facem, ulterior a plecat.

Dacă aveți ceva informații, păreri sau sfaturi, aici sunt PS: îmi cer scuze pt calitatea pozei, era seară și mai eram și cu cel mic de mână”, a punctat femeia despre întâlnirea cu animalul.

ADVERTISEMENT
Animalul descoperit de femeie în curtea vecinilor. Sursa foto – facebook

Postarea acesteia a atras sute de reacții și a devenit virală în scurt timp. Oamenii s-au împărțit în două tabere. Unii dintre ei au încercat să-i explice că sub nicio formă nu trebuie să se apropie de el pentru că, deși pare simpatic la prima vedere, acesta poate să fie extrem de periculos.

„Nu e pașnic dacă nu e lăsat în pace. Are una din cele mai puternice mușcături din regnul carnivorelor de la noi. Mănâncă inclusiv măduva oaselor de vită dacă le gasește, deci calculați voi ce forțe aplică oaselor să le spargă.

ADVERTISEMENT

E rapid și foarte teritorial, animal curat (își menține vizuina curată mereu și dacă o vulpe o murdărește, o părăsește). Mănâncă și porumb și chiar își face provizii pe iarnă de porumb. Dacă e lăsat în pace,  o să vă lase și el în pace”, a transmis Andreea Oprișcan, o participantă la discuție.

„Un bursuc este un animal foarte “dur”, în ciuda aspectului pașnic. Poate deveni extrem de agresiv, nu e de ținut pe lângă casă.

Am văzut pe câmp unul care a lăsat cu boturile sfârtecate o haită de câini care l-a atacat, se deplasa la fel de lejer și cu fața, dar și cu spatele. Ghearele aveau câțiva centimetri buni, unde lovea cu labele, rămâneau răni deschise”, a atenționat-o pe femeie și Liviu Stănculescu.

Au existat însă și oameni care i-au transmis acesteia că animalul este probabil de mult timp în zonă și nu are gânduri agresive. „Copil, animal sălbatic carnivor/agresiv în curtea vecină. Sigur vi se pare ok? Probabil sunteți orășean și credeți că poate fi luat drept arici”, a fost însă una dintre reacții.

ADVERTISEMENT